Další týraný pes v Černošíně. Majitel tvrdil, že má co žrát, zasahovat musela i policie

Týraného psa zachraňovali v Černošíně také v květnu.

Otřesný případ týrání psa v Černošíně

Inspektoři veterinární správy i policie řeší případ psa, který žil v nevhodných chovatelských podmínkách na jednom dvorku v Černošíně na Tachovsku. Kvůli podezření na týrání zvířete skončil v záchranné stanici. Pes ve čtvrtek z pozemku utekl a pokousal jiného.

Pes uvázaný na dlouhém provazu, špína, harampádí a odpadky. V takovém prostředí žil na malém dvorku devítiletý bulteriér. „Dostává suchý chleba a rohlíky. Dokáže třeba hodinu, dvě stát na místě, celý se klepat,“ popisovala CNN Prima NEWS jedna z obyvatelek obce.

ČTĚTE TAKÉ: Dvě stě slepic, psi, kočky i poníci: Veterináři odebírali zanedbaná zvířata

„Na základě podnětu místních občanů jsme zjistili, že pes žije skutečně v nevhodných podmínkách,“ uvedla k případu místostarostka Černošína Hana Merglová. „Podmínky jsou strašné – nepořádek a bordel,“ shrnul Karel Bobál ze Záchranné stanice živočichů Studánka.

Okolnosti připomínaly jiný případ ze stejné obce, o kterém Krimi zprávy informovaly letos v květnu. Rok a půl starý kříženec byl uvázaný řetězem, který mu zarostl do krku. „Ta karabina – to mu museli snad udělat díru a prosunout to krkem,“ říkal Bobál tehdy při ošetřování nebohého psa. Veterinářka musela zvíře na chvíli uspat, aby mu řetěz mohla sundat.

Kříženec živořil na dvorku sousedícím s místem, kde teď v podobných podmínkách přebýval i bulteriér. Ten ve čtvrtek navíc pokousal jiného psa. „V obci Černošín venčila žena svého psa, když ze zahrady jednoho z domů vyběhl jiný a jejího psa napadl. Okolnostmi případu se nadále zabýváme,“ uvedla mluvčí policie Iva Vršecká.

Majitele usměrňovala policie

Obec se rozhodla jednat, aby bulteriér neskončil stejně jako jeho předchůdce, kříženec Míša. „Podával jsem osobně podnět na Krajskou veterinární správu v Plzni, aby se tím začali zabývat,“ doplnil Bobál. Majitel psa se nicméně bulteriéra nehodlal vzdát. „Já se s vámi o tom nebudu bavit. Má tam ten pes vhodné chovatelské podmínky? Má tam co žrát? Jasně, že jo!“ vztekal se.

Místostarostka tedy požádala při odebírání zvířete o asistenci policie. A to zafungovalo – když majitel viděl, že na místo přijeli strážci pořádku, začal spolupracovat a bulteriéra vydal. Toho následně čekalo vyšetření u veterináře a o jeho dalším osudu rozhodne Krajská veterinární správa.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Týrání zvířat v křižovatce na Chebsku

Tagy: