Další útok nožem na školáky ve Francii: Muž zranil dvě dívky, policie ho zadržela

Muž ve čtvrtek poranil nožem dvě dívky u jejich školy ve francouzském městě Souffelweyersheim nedaleko Štrasburku. Televize BFMTV uvedla, že dívky utrpěly lehká zranění. Útočník byl zadržen, informovala agentura AFP s odvoláním na policii. Vyšetřovatelé zatím neznají motiv útoku, ale nezdá se, že by „souvisel s radikalizací“, sdělila AFP.

Podle televize BFMTV se útok odehrál krátce po 14:00. Zraněny byly dívky ve věku 6 a 11 let na nedalekém náměstí před školou a s „povrchovými zraněními“ byly převezeny na dětskou pohotovost, informovala AFP.

ČTĚTE TAKÉ: Pátrání po mladé dívce z Tachovska skončilo tragicky. Policie ji našla bez známek života

Zadržený je ročník 1995, sdělila televize. Podle AFP byl zadržen krátce po 14:15 na nedalekém náměstí; nůž už v ruce neměl a policii nekladl odpor. Podle BFMTV muž u policie dosud neměl žádný záznam. Zdroj blízký vyšetřování televizi řekl, že útočník zjevně nebyl duševně v pořádku.

Regionální stanice BFM Alsace s odvoláním na jednoho z místních radních uvedla, že základní škola, před níž se útok odehrál, byla dočasně uzavřena a dětem se tam věnovali psychologové. Nyní už nehrozí žádné nebezpečí a úřady kolem 16:00 vyzvaly rodiče, aby si děti vyzvedli.

„Byla jsem vzadu na hřišti a bylo nám řečeno, abychom se co nejrychleji vrátili do třídy, abychom zalezli pod stůl a počkali, dokud nebude zatčen,“ řekla podle AFP devítiletá školačka Aude ze třídy CE2.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Hororová scéna ve vlaku: Agresor pobodal v kupé studentku, mířil na důležité orgány

Tagy: