Pastrňák bude druhým nejlépe placeným hráčem NHL. Překoná i rekord legendárního Jágra

Hokejový útočník David Pastrňák z Bostonu bude v nadcházející sezoně s 13 miliony dolarů (přes 300 milionů korun) druhým nejlépe placeným hráčem NHL. Nejlepšího střelce soutěže z ročníku 2019/20 podle specializovaného webu CapFriendly předčí pouze kanadský útočník Nathan MacKinnon z Colorada s příjmem 16,5 milionu dolarů (přes 383 milionů korun). Zároveň se Pastrňák stal nejlépe placeným českým hokejistou v historii. Dosud tento primát patřil Jaromíru Jágrovi ze sezony 2002/03, kdy ve Washingtonu měl příjem 11 433 333 dolarů (265 447 692 korun).

Sezona NHL začne v úterý. Pastrňákovi vstupuje v platnost nový osmiletý kontrakt na 90 milionů dolarů, který s Bruins uzavřel v březnu. Jeho dosavadní šestiletá smlouva byla na 40 milionů dolarů. V této a příští sezoně bude brát shodně 13 milionů dolarů, z čehož 4,5 milionu dolarů tvoří podpisový bonus.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Taxisův příkop? Zvrácenost a týrání, řekl Kalousek ke smrti koně. Lidé volají po rušení skoku

Osmadvacetiletý MacKinnon loni v září uzavřel osmiletý kontrakt na 100,8 milionu dolarů, který od letoška navazuje na jeho sedmiletou smlouvu na 44,1 milionu dolarů. První dvě sezony nové dohody mu zaručují podpisový bonus 15,725 milionu dolarů a základní plat 775 tisíc dolarů. V minulé sezoně byl nejlépe placeným hráčem kanadský útočník Tyler Seguin z Dallasu s příjmem 13 milionů dolarů.

Nejlépe placeným obráncem je Kanaďan Dougie Hamilton z New Jersey (12,6 milionu dolarů) a nejlépe finančně ohodnoceným brankářem je stejně jako v minulém ročníku Rus Sergej Bobrovskij z Floridy (10 milionů dolarů).

Druhý mezi českými hráči je útočník Tomáš Hertl ze San Jose s 10 miliony dolarů (232 milionů korun). Následuje se 7,5 milionu dolarů (174 milionů korun) Jakub Voráček, který je ale po opakovaných otřesech mozku na dlouhodobé marodce Arizony a působí jako mentor se zaměřením na přesilové hry v realizačním týmu extraligového Kladna.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Vítěz Vémola má zájem o velkou trilogii. Kincl chce zatím klid, dostal i slovenskou nabídku

Tagy: