Demonstrovat proti vládě jsem šel jako občan. Akademický senát mě podržel, říká Ševčík

Miroslav Ševčík

K věci (1014)

Současná situace je natolik vážná, že jsem považoval za občanskou povinnost sdělit své názory širší veřejnosti, komentoval svou účast na demonstraci proti vládě premiéra Petra Fialy (ODS) děkan Národohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické v Praze Miroslav Ševčík. Uvedl to v pořadu K věci na CNN Prima NEWS.

„Hlavním motivem bylo, že se cítím jako občan České republiky. Nacházíme se v bezprecedentní situaci, máme nejvyšší inflaci od vzniku Česka. Současná hospodářsko-politická situace je natolik vážná, že jsem považoval za svou občanskou povinnost sdělit své názory širší veřejnosti. Možná se mi některé lidi podařilo uklidnit,“ zdůvodňoval děkan svou účast na protivládní demonstraci.

Rektor univerzity Petr Dvořák Ševčíkovo vystoupení na protestu kritizoval. Pro ekonoma však nevyplynuly žádné důsledky. „Pan rektor se sešel s představiteli Akademického senátu naší fakulty. Senátoři se postavili za mě a nebyl z toho žádný závěr. Já bych byl rád, kdyby mi někdo vytýkal konkrétní věci, které jsem na demonstraci řekl a nejsou pravdivé,“ uvedl Ševčík.

Celý rozhovor s dalšími postoji děkana Ševčíka najdete v úvodním videu.

Tagy:
demonstrace ekonom K věci rektor děkan Miroslav Ševčík Vysoká škola ekonomická v Praze Národohospodářská fakulta Vysoké školy ekonomické