Praha vyhlíží Depeche Mode. Memento Mori pro zesnulého Fletchera nabídne ještě temnější songy

Britská kapela Depeche Mode se v neděli představí v Praze v rámci turné Memento Mori. Stejnojmenné album, jehož hlavním tématem je nevyhnutelnost smrti, skupina věnovala zesnulému členovi Andymu Fletcherovi. Desku začali ale tvořit dávno před jeho skonem.

Mravní zásada Memento Mori, v překladu pamatuj na smrt, má člověka upozorňovat na to, aby nikdy nezapomínal na svou pomíjivost a připravoval se na smrt, uvádí portál Everyday Power. A právě tato deska, kde ústředním tématem je nevyhnutelnost smrti, je věnovaná klávesistovi Andymu Fletcherovi, který loni v květnu v šedesáti letech náhle zemřel.

ČTĚTE TAKÉ: Akce, na kterou nikdo nezapomene. Mick Jagger slaví 80. narozeniny na netradičním místě

Na již patnáctém studiové album začala kapela pracovat koncem roku 2019, tedy ještě v době, kdy Andy žil. „Na tomto projektu jsme začali pracovat na začátku pandemie, je inspirovaný tou dobou. Po Andyho smrti jsme se rozhodli pokračovat, protože jsme si jisti, že je to to, co by si přál. A to dalo projektu vyšší úroveň smyslu,“ řekl podle webu Salon pro Live Nation Entertainment kytarista Martin Gore. „Fletch by tohle album miloval,“ dodal zpěvák kapely Dave Gahan, píše server DJ Mag.

Po smrti klávesisty vnesl zármutek pozůstalých členů ještě větší temnotu do nové kolekce písní. Ostatně to budou moci sami fanoušci posoudit už dnes na pražském koncertě konaném na Letišti Letňany. A pokud by tento koncert nadšeným „depešákům“ nestačil, mohou si známou kapelu znovu poslechnout 22. a 24. února 2024 na koncertech v pražské O2 areně.

Kapela Depeche Mode byla založena v roce 1980 v anglickém Basildonu. Po více než čtyřiceti letech se skupině daří vyprodávat stadiony po celém světě. V Česku se poprvé představila ještě za minulého režimu, a to v roce 1988 na koncertě ve sportovní hale v Holešovicích. Od té doby se za českými fanoušky vydává pravidelně.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zemřela irská legendární zpěvačka Sinéad O'Connorová

Tagy:
koncert Letňany Praha vystoupení hudební vystoupení Depeche Mode Depeche Mode Memento Mori