Depp už kvůli násilí nebude hrát Grindelwalda. O stovky milionů ale nepřijde

Hollywoodský herec Johnny Depp po prohraném soudu skončil i jako Grindelwald ve filmové sérii Fantastická zvířata. Žaloval britský bulvár, který ho označil za násilníka, jenže této nálepky se asi jen tak nezbaví. Soud jeho žalobu zamítl a slova deníku označil za pravdivá. Dobrá smlouva mu ale zajistila celý honorář ve výši zhruba dvou stovek milionů korun.

Hvězdný herec Johnny Depp, známý například z filmu Střihoruký Edward nebo Piráti z Karibiku, prožívá zřejmě jedno z nejhorších období v životě. Žaloval britský deník, který ho na základě obvinění bývalé manželky Amber Heardové označil za násilníka. Soud se ale kvůli svědectví přiklonil na stranu deníku a Deppovu žalobu zamítl.

Po rozhodnutí soudu herce filmová společnost Warner Bros. požádala, aby odstoupil z natáčení třetího pokračování série Fantastická zvířata. Depp v ní ztvárnil postavu kouzelníka Grindelwalda. Scénáře k filmům napsala spisovatelka J. K. Rowlingová a předcházejí známému příběhu o Harrym Potterovi.

Depp musel z kola ven, přestože už v září natočil první scénu. Podle webu Hollywood Reporter měl ale herec velmi dobrou smlouvu, která mu zajistila, že dostane celý honorář – ať už filmy dotočí, nebo ne. Ve smlouvě totiž chyběla morální klauzule, a tak Depp zkasíruje v přepočtu přes dvě stovky milionů korun.

Depp o odstoupení od smlouvy informoval v oficiálním prohlášení na Instagramu, kde zároveň ujistil, že bude dále bojovat za očištění svého jména. „Bizarní rozsudek soudu ve Velké Británii neovlivní můj boj za pravdu a potvrzuji, že se plánuji odvolat. Moje přesvědčení zůstává silné a chci dokázat, že obvinění proti mně nejsou pravdivá,“ napsal herec.

Tagy: