Děsivá nehoda na přehlídce v Dallasu. Dvě letadla se srazila a zřítila v oblaku dýmu k zemi

K děsivé nehodě došlo na letecké přehlídce Wings Over Dallas, která se každoročně koná na letišti v texaském Dallasu. Dvě letadla se srazila ve vzduchu, zřítila se k zemi a následně explodovala. Podle všeho bylo na palubě bombardéru B-17 pět osob, letoun P-63 Kingcobra pilotoval jeden člověk. Více informací o jejich stavu prozatím k dispozici není.

Na záběrech z nehody je vidět, jak se dvě letadla, z nichž jedním byl bombardér B-17 a druhým P-63 Kingcobra, čelně srazila. Podle agentury AP zatím není jasné, zda si nehoda vyžádala oběti.

Hasiči a záchranná služba se k nehodě zatím nevyjádřili. Podle místních zpravodajských agentur ale vydali třetí stupeň výstrahy, což běžně značí havárii letadla.

Mluvčí pořadatelů Leah Blocková stanici ABC News řekla, že se domnívá, že na palubě bombardéru B-17 bylo pět členů posádku a letoun P-63 Kingcobra pilotoval jeden člověk.

Ke srážce dvou letounů využívaných během druhé světové války došlo na letecké přehlídce Wings Over Dallas na letišti v Dallasu. Bombardér Boeing B-17 Flying Fortress a stíhací letoun Bell P-63 Kingcobra se podle Federálního úřadu pro letectví (FAA) srazily kolem sobotních 20:20. Na místo byli vysláni záchranáři. Kolik lidí bylo na palubě, není podle AP jasné.

Několik videí srážky a zřícení strojů se objevilo na Twitteru. Je na nich vidět, jak z letounů stoupají plameny a černý dým.

Příčinu nehody vyšetřuje FAA a americký Národní úřad pro bezpečnost v dopravě (NTSB).

Tagy:
Texas havárie USA Dallas Druhá světová válka Daily Star Boeing B-17 Flying Fortress