Rozzuřený slon napadl turistický autobus. Bezbranný řidič létal vzduchem, ukazují záběry

Tragédií mohl skončit výlet skupiny turistů na safari v Jihoafrické republice. Na autobus zaútočil rozzuřený slon a pokoušel se ho převrátit, ukazují záběry, které se objevily na sociálních sítích.

Video na X zachycuje slona, jak útočí na vyhlídkový autobus. Nabírá ho na kly a vyhazuje do vzduchu. Řidič v kabině doslova lítá, před rozzuřeným savcem ho chrání pouze přední sklo. Zvíře se poté na chvíli zklidní, a šofér se tak snaží vycouvat. V ten moment ale slon znovu zaútočí.

ČTĚTE TAKÉ: Pigcasso měla skončit jako slanina. Svět oplakává prasečí malířku, zvěčnila i prince Harryho

„Průvodce tiše seděl s vypnutým motorem, dokud se slon nezačal blížit k vozidlu. Zvíře neustoupilo a stále se přibližovalo. Nereagovalo na varovné výkřiky, bouchání dveří a plácání,“ napsal s odkazem na napadeného komentující u videa na YouTube. Poukazuje také na to, že zveřejněn byl jen závěr celé situace.

Jako zázrakem se nikomu nic nestalo. Podle webu NZ Herald byli někteří turisté hrozivou situací otřeseni. Jiní pak konstatovali, že podobný moment už nejspíš nikdy nezažijí.

Není to poprvé, co se lidé ve vozidle dostali do křížku se slonem. Server News.com připomněl incident z loňského roku, kdy měla na Srí Lance namále rodina z Perthu. Na výletě je „přepadla“ slonice, která kly rozbila okno u řidiče a hledala potravu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Bobři na Přerovsku ohrožují hráze, nebezpeční jsou i pro lidi. Město žádá radikální řešení

Tagy: