Deskovky na mobilu, Vietnamci v džungli. Nový CNN Prima Gaming se zaměřil na české klenoty

Češi mají na kontě velké herní zářezy, které jim může závidět celý gamignový svět. Letos oslavila 20. narozeniny kultovní česká střílečka Vietcong, která se zapsala do paměti hráčů svou hutnou akcí i černým humorem. Významné úspěchy slaví tuzemští tvůrci také na poli deskových her – populární Krycí jména se nedávno dočkala mobilní verze. Nejen o těchto herních klenotech je nejnovější díl pořadu CNN Prima Gaming, který můžete sledovat každé úterý ve 23:40 na CNN Prima NEWS či přímo zde na webu cnnprima.cz. Reprízy pak běží každou sobotu ve 22:40.

Na začátku milénia vyšla spousta nezapomenutelných českých her, jmenovitě například Bulánci, Mafia, Operace Flashpoint či zmíněný Vietcong. Všechny tyto hry se řadí do zlatého fondu českého herního průmyslu. A právě střílečka z vietnamské džungle letos oslavila 20 let od svého vydání.

Moderátoři Jan Hrušovský a Michal Kabele proto zavzpomínali na svéráznou tuzemskou akci, která pro ostrá slova a černý humor nechodila příliš daleko. Zeptali se také původních tvůrců, jak na svůj počin vzpomínají.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Pořad CNN Prima Gaming slaví první narozeniny. Podívejte se na výběr nejlepších reportáží

U české herní tvorby zůstane i druhá reportáž. Štáb pořadu CNN Prima Gaming totiž zavítal do nové brněnské pobočky herního studia Czech Games Edition, které stojí za celosvětově populárními deskovými hrami jako Krycí jména či Galaxy Trucker. Právě první jmenovaný titul zamířil také na mobilní zařízení a tablety. O tom, co je na hrátkách se slovy tak zábavné a proč koncept neztratil kouzlo ani v digitální formě, promluvil šéf studia a otec nejedné stolní hry Vladimír Chvátil.

Herním tipem nového dílu je předělávka postapokalytické akce The Last of Us Part 1 na počítače. Díky veleúspěšné seriálové adaptaci nabrala série druhý dech, bylo tedy jen otázkou času, kdy se kritikou oceňovaný příběh Joela a Ellie dostane i na PC. Recenzi této verze přineseme v následujících týdnech textově i ve videu.

Herní pořad CNN Prima Gaming můžete sledovat každé úterý ve 23:40 na CNN Prima NEWS či přímo na webu cnnprima.cz, kde najdete také archiv odvysílaných epizod. Reprízy se vysílají každou sobotu ve 22:40.

Tagy:
CNN počítačové hry džungle videohry deskové hry reportáž Mafia gaming Gaming CNN Prima Gaming Vietcong Národní fronta osvobození Jižního Vietnamu Ingame Studios Czech Games Edition Krycí jména Codenames Vladimír Chvátil Galaxy Trucker