Pořad CNN Prima Gaming slaví první narozeniny. Podívejte se na výběr nejlepších reportáží

Herní pořad CNN Prima Gaming slaví první narozeniny. Za tu dobu přinesl desítky reportáží z tuzemských i zahraničních akcí, nahlédl pod ruce českých herních tvůrců a zúčastnil se také několika prestižních událostí. O exkluzivní obsah zkrátka nebyla nouze – a bude toho mnohem více. Co na první rok vysílání říkají moderátoři, které díly byste si neměli nechat ujít a co dalšího se chystá? Pořad můžete sledovat každé úterý ve 23:40 na CNN Prima NEWS či přímo zde na webu cnnprima.cz. Reprízy pak běží každou sobotu ve 22:40.

Premiéra prvního dílu proběhla 9. dubna 2022. Za uplynulých 12 měsíců přibyly nové rubriky, na míru upravený vizuál a v neposlední řadě obsah, který nikde jinde na televizních obrazovkách neuvidíte. „První rok byl našlapaný skvělými gamingovými a esportovými akcemi. Navštívili jsme události jako pražské GDS, brněnský Game Access, německý Gamescom nebo domácí šampionát v Counter-Striku. Divákům jsme tak ukázali, že videohry jsou opravdu velkým fenoménem,“ zrekapituloval moderátor Jan Hrušovský první rok na CNN Prima NEWS.

„Přiblížili jsme široké veřejnosti, co je na gamingu a esportu zajímavé. Nahlédli jsme například pod pokličku největších tuzemských herních studií, které se neztratí ani ve světové konkurenci, a ve velkém jsme se věnovali domácí tvorbě. V tom hodláme rozhodně pokračovat. Děkujeme za přízeň a doufáme, že se vám chystaný obsah bude líbit, protože je se na co těšit,“ navázal k výročí moderátor a esportový komentátor Michal Kabele.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Český vojenský trenažer, který používají armády NATO. Podívejte se, jak vzniká a co dokáže

V současností běží na stanici CNN Prima NEWS již třetí sezóna. Kromě pořadu přibyly také samostatné delší rozhovory, rozbory a recenze.

„Česká herní scéna je na obsah naštěstí mimořádně bohatá. Zrovna jsme dotočili reportáž z koncertu Kingdom Come: Deliverance, v kalendáři pak vidím několik výjezdů do terénu za herními tvůrci. Máme toho v plánu ale mnohem více. Už delší dobu koketujeme s mobilními telefony a hardwarem, celkově bychom chtěli rozšířit náš záběr o technologie jako takové. Ještě ladíme formu, ale věřím, že je na co se těšit. Jsem nesmírně vděčný za to, že nám CNN Prima NEWS dává absolutní tvůrčí volnost,“ podotkl dramaturg pořadu Viet Tran.

Které reportáže byste neměli minout?

Exkluzivního obsahu má CNN Prima Gaming na kontě desítky. Vybrali jsme proto šest z nich, které byste neměli minout. Hned v historicky první epizodě se dočkala velkých ohlasů reportáž o české válečné střílečce Arma 3, která se stala ve světle ruské invaze na Ukrajinu obětí dezinformací a propagandy. Jak nám řekli samotní tvůrci, nebylo to zdaleka poprvé.

V Brně měl štáb pořadu unikátní možnost vyzpovídat herce Petra Rychlého. Proč? Před více než 20 lety propůjčil svůj hlas gangsterské postavě Paulieho z kultovní české hry Mafia. Rychlý nám prozradil, jak vypadalo zákulisí vývoje kultovní české hry, a zmínil také svůj nejoblíbenější moment z virtuální mafiánské ságy.

V srpnu 2022 zamířil pořad také za hranice České republiky. Na Gamescomu, největším herním veletrhu na světě, jsme nasbírali za den a půl tolik obsahu, že jsme ho museli rozkouskovat do více dílů. A letos si výjezd velice rádi zopakujeme.

Samozřejmě jsme nemohli chybět ani na největší esportové události v českém rybníčku. Mistrovství ČR ve hře Counter-Strike: Global Offensive byl vskutku velkolepou podívanou, a to nejen díky napínavým zápasům mezi elitními virtuálními střelci, ale také díky superbowlovskému vystoupení známých hudebníků jako Rytmus či Majk Spirit.

Pořad CNN Prima Gaming se nevěnuje jen velkým hrám od zavedených firem. Na podzim pronikla na televizní obrazovky reportáž o mladém studentovi Jakubovi Hutěčkovi ze Zlína, který si jako maturitní projekt vybral předělávku legendární české hry Vietcong. Ambiciózní úkol zaujal i původní tvůrce hry.

Hrdě jsme se rovněž stali součástí odborné poroty v rámci ankety Česká hra roku 2021, v níž se rozhodovalo o nejlepší tuzemský titul, nové jméno v herní síni slávy či komunitní ceně. Moderátoři Jan Hrušovský a Michal Kabele měli tu čest „oscarově“ otevřít obálku s vítězem z jedné z kategorií.

Herní pořad CNN Prima Gaming můžete sledovat každé úterý ve 23:40 na CNN Prima NEWS či přímo na webu cnnprima.cz, kde najdete také archiv odvysílaných epizod. Reprízy se vysílají každou sobotu ve 22:40.

Tagy: