Detaily běsnění muže v Boleslavi: Železnou tyčí rozbil i okno svého auta, popsala svědkyně

Policisté na Mladoboleslavsku v noci na pátek zastřelili pětačtyřicetiletého muže. Byl velmi agresivní a nebezpečný. Demoloval ubytovnu a vrata hangárů na letišti. Zasahující policisté chtěli jeho běsnění zastavit a použili mimo jiné i teleskopický obušek a taser. Nic z toho ale nezabralo, proto policista vytáhl služební zbraň a vystřelil. Agresor na místě zemřel.

Vše mělo začít u ubytovny v Bezděčíně na Mladoboleslavsku. Muž tam měl přijet kolem půlnoci a tyčí začal ničit budovu. „Byl tak vzteklý, že jak měl tu železnou tyč, tak rozbil i sobě vepředu to sklo na autě. Nějaký feťák,“ popsala pro CNN Prima NEWS svědkyně. „Po půlnoci vyběhl pes, začal štěkat a něco bouchlo. A potom byla ještě jednou rána a pes zase začal štěkat,“ doplnil další svědek.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Útok na snoubenku? Sekerou se bila sama, pak jsem jí omylem spadl na hlavu, líčil Ján soudu

Když v noci na místo dorazila hlídka, agresor už byl pryč. Sedl do auta a odjel k nedalekému letišti. Tam v běsnění pokračoval. „Muž tam demoloval a poškozoval zařízení letiště, demoloval hangáry,“ uvedla policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Podle informací z místa měl do vrat hangárů najíždět autem. Policisté ho chtěli zastavit, jenže muž byl velmi agresivní a nebezpečný.

„Policisté i opakovaně použili několik donucovacích prostředků od hmatů, chvatů přes slovotvorný prostředek až například po taser. Nicméně ani na to agresivní muž nereagoval. Následně jeden z policistů použil služební zbraň,“ doplnila Suchánková.

Přestože hlídka začala muže ihned zachraňovat a poskytla mu první pomoc, jeho zranění byla natolik vážná, že na místě zemřel. Jestli byl zákrok přiměřený, teď bude zjišťovat Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). „Mohu potvrdit, že policejní zákrok na Mladoboleslavsku si generální inspekce převzala do prověřování,“ doplnila její mluvčí Ivana Nguyenová.

Mimo jiné bude GIBS zjišťovat i to, zda byl muž střízlivý, nebo naopak mu k agresivnímu chování dodaly odvahu zakázané látky nebo alkohol. „Služba kriminální policie a vyšetřování územního odboru Mladá Boleslav bude prověřovat možnou trestnou činnost tohoto muže,“ uzavřela Suchánková. Podle informací z místa jenom na letišti svým řáděním způsobil škodu v řádech statisíců korun. Proč ničil zrovna ubytovnu a areál letiště, teď vyšetřovatelé zjišťují.

Tagy:
Policie ČR letiště střelba CNN Prima NEWS GIBS ubytovna hangár okres Mladá Boleslav Bezděčín agresivní muž