Detaily brutálního útoku ve Vrchlabí. Byl to bývalý trestanec, řekli svědci a popsali hrůzu

Kriminalisté dál vyšetřující případ brutálního napadení ve Vrchlabí. Přímo na terminálu autobusového nádraží měl v pátek večer muž zničehonic pobodat druhého. Útočil na krk, krvácení zraněného pomáhali zastavit svědci. Agresora odzbrojila a zadržela policie. Podle místních má jít o bývalého trestance, který si odseděl několik let ve vězení.

Bezprostředně po útoku vyprázdněné autobusové nádraží ve Vrchlabí policisté obehnali páskami, za které nikdo nesměl. 35letý agresor měl před osmou hodinou večer na místě pobodat o dva roky staršího muže. Potyčka se stala přímo u přechodu pro chodce u terminálu. Podle informací CNN Prima NEWS měl agresor zaútočit na krk, a to bez jakýchkoli náznaků předchozího konfliktu dvojice či varovných signálů. Právě tak popsali případ svědci.

Někteří z přítomných zraněnému drželi ránu, aby nevykrvácel. „Ten kluk, co ho podřízl, šel úplně v pohodě přes silnici. Říkal mi ahoj. Přišel tam ale další, ohnal se a bylo vyřízeno. Já nevím, jestli se znali,“ popsal útok jeden ze svědků. Vše se podle něj seběhlo velmi rychle. Další přítomní zmínili, že se útočník pohyboval kolem nádraží skoro celý den. Podle místních obyvatel má pachatel za sebou trestní minulost. Měl být prý delší dobu ve vězení.

ČTĚTE VÍCE: Spolužačku na Plzeňsku z nešťastné lásky ubodal. Doufám, že ji to bolelo, napsal na Facebook

„35letého podezřelého muže jsme na místě zadrželi. Dechovou zkouškou jsme zjistili, že měl 1,7 promile alkoholu v krvi,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová. Na místě zasahoval vrtulník letecké záchranné služby. Záchranáři u muže zastavili krvácení a uvedli ho do umělého spánku. „O dva roky starší muž utrpěl bodné poranění v oblasti krku, které ho přímo ohrožovalo na životě, před transportem a v době transportu mu byly podány dvě jednotky plné krve. To znamená, že jsme podávali transfuzi přímo na místě události. Následně byl zraněný transportován do fakultní nemocnice, kde byl předán ve vážném, ale stabilizovaném stavu,“ upřesnil mluvčí královéhradeckých záchranářů Ivo Novák.

Kriminalisté na místě zajišťovali stopy, vyslýchali svědky a nyní zjišťují, jaký mohl mít zadržený útočník motiv. Právní kvalifikace jeho činu ještě nebyla stanovena.

Tagy: