Detektivové rozprášili drogový gang. Jedním z členů byl i pražský policista

Pražský polista byl členem drogového gangu

Pražský policista drogovým dealerem

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) rozbila drogový gang, který sem kokain dovážel ze Španělska. Detektivy na stopu přivedl pražský policista, který si takto nejméně od února přivydělával. Zadržet se podařilo i hlavního organizátora.

„Inspektoři GIBS se zabývali několik měsíců příslušníkem policie, který nejméně od února do listopadu letošního roku obstarával jak pro sebe, tak pro své známé kokain, jehož prodejem si přivydělával, a to minimálně ve 26 případech,“ uvedla GIBS ve své tiskové zprávě.

Jeho dodavatel měl drogy získávat přes Čecha pobývajícího ve Španělsku. Další muž pak působil jako kurýr. „Na základě této skutečnosti byla zmapována cesta hlavního organizátora za jeho komplicem do Španělska za účelem domluvení obchodu. Ihned po jejich společném příjezdu do Česka došlo dne 5. 12. k zadržení,“ upřesnila GIBS.

Při domovní prohlídce pak našli detektivové pervitin a kokain za 850 tisíc korun. „U hlavního pachatele jsme zadokumentovali přes 360 případů prodeje omamných a psychotropních látek,“ upřesnila GIBS. Na kolik přesně si přišel pražský policista, není konkrétně staveno. Nicméně za gram dávky si měl účtovat až 2 500 korun.

„Proti třem civilním osobám bylo zahájeno trestní stíhání ze zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými psychotropními látkami a s jedy. V případě prokázaní viny jim jakožto organizované skupině hrozí až osmnáctiletý trest odnětí svobody,“ doplnila GIBS s tím, že jako jediný je stíhaný na svobodě kurýr. Policistovi hrozí až pět let za mřížemi.

Tagy: