Vdova po Radku Brzobohatém poslala srdceryvný vzkaz. Herec před devíti lety zemřel

Odchod legendárního herce Radka Brzobohatého, který zemřel den před oslavou svých osmdesátých narozenin, zarmoutil Česko. Jak na něj vzpomíná manželka Hana Gregorová, která si po jeho smrti nabrnkla o třiatřicet let mladšího muže? V den smutného výročí poslala dojemný vzkaz. Jaké byly hercovy poslední okamžiky?

„Drazí kamarádi, dnes je to už devět let, co odešel nečekaně z mého života můj milovaný muž Radek. Lásko moje, děkuji ti za tvých krásných dvaatřicet let, které jsme spolu prožili, a věř, že v mém srdci zůstaneš navždy. Byli jsme pěkná a šťastná rodina. Tvoje největší vyznání: ‚Haninko, já bych bez tebe umřel,‘ mě bude provázet až do konce života. Děkuji,“ napsala na sociální síť Hana Gregorová a přidala společnou rodinnou fotku, na které je i jejich syn Ondřej Gregor Brzobohatý a dcera Rola – tu měla se svým prvním manželem, jordánským lékařem Gassanem.

S Radkem Brzobohatým se o dvacet let mladší slovenská herečka seznámila v létě roku 1980 během natáčení filmu Noční jezdci. Začátky jejich lásky ale byly velmi komplikované, oba byli zadaní. Gregorová byla čtyři roky vdaná za jordánského lékaře Gassana, s nímž měla dvouletou dceru Rolu, Radkovou manželkou byla herečka Jiřina Bohdalová.

„Nikdy jsem během natáčení nevyhledávala flirty, věděla jsem, že to bývají takové lásky maximálně na dvě, tři noci. Ale tohle bylo něco jiného, bylo to šílené omámení. Když natáčení skončilo, oba jsme věděli, že jsme se dostali do neřešitelné situace,“ zavzpomínala Gregorová na osudové setkání pro slovenský Nový Čas.

Půl roku se stýkali tajně, vzdálenost Praha–⁠Bratislava, která je dělila, pro ně nebyla překážkou. Chtěli prý být co nejvíce spolu a bylo to silnější, než si sami dokázali přiznat. Oběma brzy došlo, že chtějí být už navždy spolu, a podali žádost o rozvod. Zatímco Haniččin manžel Gassan zprávu přijal s ledovým klidem, Bohdalová to brala jako obrovskou zradu. Dlouhá léta Brzobohatému nedokázala odpustit. Usmířili se až těsně před jeho nečekanou smrtí, když si spolu zahráli ve filmu Vrásky z lásky.

„Nemohli jsme si pomoci. Bylo to úžasné vzplanutí. Všechno jsme nechali za sebou a začali od nuly,“ prozradila Gregorová.

Poslední přání se mu splnilo. Smrt ale byla nečekaná

V roce 1982 se vzali, o rok později se jim narodil syn Ondřej. „Radek mi vždycky říkal, že jsem jeho jaderná elektrárna. Byl, je a navždy zůstane nejlepším chlapem mého života. I když to byl idol žen, žili jsme normální život, tak jako každý jiný, nebylo to ozvláštněno tím, že byl slavný herec,“ svěřila se Gregorová. Dodnes má v hlavě jeho poslední okamžiky.

„Večer předtím jsem se vrátila z Bratislavy a se mnou přijela přítelkyně. Všichni jsme seděli na zahradě, žertovali, dali si večeři a na Radkovi nebylo vůbec nic znát. Ráno po osmé hodině ke mně přišel, řekl, že si dal kávu a že je mu zle. Na čele měl krůpěje potu, zrychleně dýchal a měl bolesti v břiše. Hned jsem volala záchranku,“ přiblížila se slzami v očích. Jediné, co ji alespoň trochu mírní stesk, je, že zemřel tak, jak si přál. „Chtěl odejít rychle a bez bolesti, až se jeho čas naplní. A to se mu splnilo. Odešel jako chlap, se vztyčenou hlavou. Pánbůh ho musel mít hodně rád,“ dodala Gregorová, která po jeho smrti šokovala tím, když se dala dohromady s o třiatřicet let mladším Ondřejem Koptíkem. Jejich vztah byl velmi bouřlivý a provázely ho skandály. Mladý milenec například na své sociální síti zveřejňoval intimnosti z jejich sexuálního života. Několikrát se rozešli a pak zase dali dohromady. Nyní jsou spolu, ale Gregorová se zařekla, že veřejně už o něm nikdy mluvit nebude.

Tagy: