Kapela Divokej Bill odstartovala velké a divoké jubilejní turné. Slaví totiž 25. narozeniny

O víkendu 2. června odstartovala v Plzni kapela Divokej Bill své jubilejní turné k oslavě 25 let na scéně. Během víkendu „Billové“ odehráli dva koncerty, a to v Plzni a Litvínově. Během těchto dvou dnů si koncertu užilo více než sedm tisíc fanoušků! Kapela má před sebou ještě 23 koncertů, kdy projede až do 2. září celou republiku křížem krážem. Vstupenky a přehled koncertů najdete na webu kapely.

Letošní rok a hlavně léto se nese v duchu Divokýho Billa! Proč? Letos je to přesně 25 let, kdy vznikla v Úvalech u Prahy tato folkrocková kapela, která skládá jeden hit za druhým. V rádiích je posloucháme téměř od dětství, už čtvrtstoletí. V pátek 2. června kapela odstartovala v Plzni šňůru 25 koncertů po celé republice. „Je to tak, zahájili jsme naši letní tour, dlouho očekávanou a dlouho připravovanou, těšili jsme se na tento den jak malí kluci“, usmívá se Vašek Bláha, zakladatel kapely. „Máme za sebou dva koncerty a těšíme se na dalších 23, bude to ještě divoký,“ dodává Roman Procházka, kytarista a zpěvák kapely.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Obří diamant a porušení zásady. Brzobohatý s Písařovicovou se v ráji zasnoubili

Na každém koncertě se mohou fanoušci těšit na opravdu pestrý a pečlivě připravený playlist. „Dávali jsme si s kluky záležet, jaké singly vybereme, zapojili jsme také fanoušky, zajímalo nás, co by chtěli, aby na tour zaznělo. Občas nás překvapilo, jaké písničky si pamatují,“ usmívá se houslista a zpěvák Adam Karlík.

V playlistu tak zaznějí jak známé hity, tak starší písničky, které jsou oblíbené u skalních fanoušků. Návštěvníci se mohou těšit rovněž na nové písně z alba Bazilišek, již osmé desky kapely, již vydala v květnu letošního roku. „Chceme se každému našemu fanouškovi věnovat naplno a chceme, aby si odnesl nezapomenutelný zážitek, proto s nimi také budeme na každém koncertě křtít naši novou desku,“ doplňuje Štěpán Karbulka (zpěv, rap).

Přestože Divokej Bill svoji jubilejní tour teprve začal, má skvěle našlápnuto. První dva koncerty navštívilo neskutečných více než sedm tisíc fanoušků. Aby ne, vždyť kapela letos nebude hrát nikde jinde než na své tour. Žádné festivaly, žádné slavnosti. Celá oslava vyvrcholí v lednu 2024 koncertem v O2 areně.

Tagy: