Dodávka v Brně zkřížila cestu sanitce. Ta klouzala desítky metrů po svém boku

Dodávka v Brně narazila do projíždějící sanitky.

Nehoda sanitky v Brně

Před osmou hodinou ranní na ulici Cejl v Brně po boku klouže houkající sanitka. Příčina? Střet s dodávkou. Podle svědků prý její řidič zkřížil cestu předjíždějící záchrance a vrazil do jejího pravého boku.

„V tom druhém autě nebyl nikdo zraněn, ovšem zranili se naši dva zdravotníci,“ uvedla pro CNN Prima NEWS mluvčí ZZS Jihomoravského kraje Michaela Bothová.

Po nárazu klouzala sanitka ještě pár desítek metrů po svém boku. Naštěstí uvnitř byl pouze řidič a jeho spolujezdec. „Naše posádka byla právě na cestě za pacientem, to znamená na výjezdu pod výstražnými zařízeními,“ upřesnila Bothová.

ČTĚTE TAKÉ: Smrtelná nehoda v Kadani: Vůz se převrátil a vletěl do lampy, spolujezdkyně nepřežila

Za pacientem dispečink okamžitě vypravil jinou sanitku. Komplikace řešil i dopravní podnik, který musel kolem místa nehody nasadit náhradní dopravu.

„Během vyšetřování příčin dopravní nehody byla omezena zejména tramvajová doprava. Pro osobní auta omezení bylo jen malé, ta mohla místem projíždět,“ sdělil mluvčí Policie ČR Jihomoravského kraje David Chaloupka.

Odklidit následky nehody se podařilo zhruba po dvou hodinách. Policie nyní vyšetřuje příčinu nehody a záchranná služba vyčísluje škody.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Obrovská tragédie na kolejích: Vlak v Bělčicích srazil čtyři lidi, dva z nich střet nepřežili

Tagy: