Revizor zaklekl pasažérku v metru. Dopravní podnik se brání, že dívka byla agresivní

Kauza s revizorem pokračuje

Měla to být běžná kontrola jízdenky v pražském metru. Když však o ni revizor požádal mladou pasažérku, vzpouzela se. Následovala výměna názorů a po následném konfliktu skončila žena na podlaze ve stanici I. P. Pavlova. Incident zachytila jedna z cestujících, která ho následně zveřejnila na sociálních sítích.

„Slezte ze mě, pustě mě,“ křičí zoufale dívka, kterou povalil na zem a zaklekl revizor v pražské stanici metra I. P. Pavlova. „Nechte toho,“ snaží se ji zklidnit a drží ji i poté, co se dívka přetočila na záda.

Podle svědkyně, která video natočila, neměla dívka zaplacenou jízdenku. „Žena nebyla nijak agresivní. Takové násilí kvůli nezaplacenému lístku? Tohle je fakt vrchol,“ tvrdí cestující. Na videu je také slyšet další hlas, který však zpochybňuje, že je na vině jen revizor. „Vám jí snad bude nakonec líto, ne?“ říká kdosi.

Snažila se utéct

Podle revizorů byla dívka agresivní a snažila se utéct. „Cestující požádali revizoři DPP k předložení jízdního dokladu už ve stanici metra Vyšehrad. Dívka jela na černo, od počátku byla konfliktní a odmítala s revizory spolupracovat,“ popisuje pro CNN Prima NEWS situaci vedoucí odboru komunikace Dopravního podniku hlavního města Prahy (DPP) Daniel Šabík.

Dotyčná údajně nechtěla ani předložit občanský průkaz a snažila se utéct, v čemž se jí revizoři snažili zabránit. „Oba revizoři i cestující poté vystoupili ve stanici I. P. Pavlova, kde cestující pokračovala ve svých snahách utéct,“ dodává Šabík.

Poté jeden z revizorů zavolal Policii ČR. „Na nástupišti ve stanici metra I. P. Pavlova, když se jeden z revizorů snažil tělem bránit útěku černé pasažérky, bohužel došlo ke strkanici a cestující upadla na zem. I v této poloze ji revizor bránil útěku, nicméně nepřiměřeným způsobem, za což se omlouváme. Krátce poté přijela Policie ČR a cestující si převzala. Případ budeme dále interně šetřit a vyvodíme z něj případné konsekvence,“ doplnil Šabík.

Uživatelé sociální sítě Twitter postup revizora ostře kritizují. „Nevím, co tomu předcházelo, ale přijde vám tenhle zásah revizora normální? Zakleknout jak na Floyda, to bych čekal, že slečna minimálně ohrožovala cestující nožem,“ reaguje jeden z uživatelů. Jsou i tací, kteří pochybují, že byl tento zásah přehnaný. „Spíš dělala problémy,“ komentuje další.

Tagy:
Policie ČR Twitter konflikt cestující metro Daniel Šabík Vyšehrad revizor Praha I. P. Pavlova Dopravní podnik hl. m. Prahy jízda na černo Policie České republiky Pavlova stanice metra