Došlo na jeho slova. Neber si ho, varoval otec Veroniku Žilkovou před Stropnickým

Veronika Žilková a Martin Stropnický.

Veronika Žilková o nejhorším dárku od Stropnického

Rozchod Veroniky Žilkové a Martina Stropnického mnohé překvapil. Jak herečka uvedla, manžel jí konec manželství oznámil v e-mailu, který jí zaslal. Napsal, že už ji nemiluje a omlouvá se jí. Došlo tak na slova jejího otce, uznávaného flétnisty a pedagoga Václava Žilky, který svou dceru od sňatku se současným českým velvyslancem v Izraeli od začátku zrazoval.

Martin Stropnický otci Veroniky Žilkové neseděl od první chvíle. Jak herečka vzpomíná ve své knize Dělte dvěma, když ho představila svým rodičům, setkání se změnilo ve fiasko. „Martin kouřil a táta řekl, že kouří jen slaboši. Tátovi také vadilo, že byl ve Vatikánu a rozvedl se. A že sice má rytířský řád od papeže, ale nevěří v Boha. A taky vycítil, že s ním nebudu úplně v bavlnce. Táta hledal pro svoji holčičku, stejně jako já pro Agátu, někoho, kdo ji bude mít hodně rád. Z Martina cítil, že na prvním místě bude mít Martin vždy sám sebe. Poznal to, protože otec byl úplně stejně sebestředný,“ svěřila se herečka.

Stropnický nepřišel tchánovi na pohřeb

Už od začátku s ním prý začal po chlapsku závodit, což u žádného jejího předchozího manžela nikdy nedělal. „Martin byl pro něj první vážný soupeř. Prožili jsme společné Vánoce, kdy jsme s dětmi hráli koledy, a Martin nás doprovázel na kytaru. Když dohrál, tak se zeptal: ‚Tak co, pane profesore, dobrý?„ A táta odpověděl: ‚Ano, ale ne od vás. Vy jste rytmicky utíkal a neznáte noty.‘ S tátou nebyl jednoduchý souboj,“ dodala herečka.

Když její otec zemřel, Stropnický nepřišel ani na pohřeb. „Měl generálku v divadle. Martin často dává přednost práci před rodinou. Tehdy vedle mě stál nečekaně jeho syn Matěj. Já byla v osmém měsíci těhotenství s Melicharem, o kterém jsem věděla, že bude nemocný. Nebyla to lehká chvíle. Matěje mám ráda. I když mě mnohokrát „vyfuckoval“, tak se naopak častokrát zachoval, jako že jsme taky jeho rodina. On ctí hodnoty,“ prozradila Žilková o bývalém předsedovi Strany Zelených.

Stropnický, kterého si brala v roce 2008, je třetím manželem Veroniky Žilkové. V roce 2005 se jim narodila dcera Kordula a o dva roky později syn Melichar, který zemřel v šesti měsících na vrozenou brániční kýlu.

„Jakmile nám oznámili, že Melichar umírá a nejde s tím nic udělat, nemohla jsem u toho být. Zdekovala se a šla hrát Deskový statek do Činoheráku, ale Martin tam zůstal. Já se ocitla v takovém deliriu tremens. Tehdy jsem pochopila, že je Martin silnější než já. Má mraky chyb, je málo citlivej, ale poprvé v životě jsem byla v něčem druhá a jsem pyšná, že mám doma toho prvního,“ popsala Žilková v knize rodinnou tragédii.

„Teprve nedávno mi řekl, jak to proběhlo. Nosil to v sobě těch čtrnáct let, než byl schopný mi říct, jak to bylo vteřinu po vteřině. Věděla jsem, že je dobře, že jsem u toho nebyla, protože vidím na Martinovi, jaké má trauma. Já ho měla tehdy, on teď,“ svěřila se.

Chystaný rozvod přiznala herečka deníku Blesk. Vztah trval 18 let. Když Stropnický získal post velvyslance v Izraeli, Žilková s ním odjela a svou kariéru přerušila. Do Česka se vrátila krátce po vypuknutí pandemie COVID-19, aby se postarala o těžce nemocnou matku. Od té doby se do Izraele nevrátila.

Tagy: