Hvězda Lásky nebeské trpí únavovým syndromem: Jako by mě někdo mlátil paličkou po hlavě

Herečka Martine McCutcheonová, známá z filmu Láska nebeská, již 12 let bojuje s únavovým syndromem. V příspěvku na sociálních sítích nyní popsala patálie, které jí zákeřná diagnóza přináší. Doufá, že její příběh pomůže lidem, kteří se s touto nemocí též trápí.

V roce 2011 jí byl diagnostikován chronicky únavový syndrom. Martine se nestydí a své zkušenosti se špatným zdravotním stavem otevřeně sdílí s veřejností na Instagramu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Exmanželka Elona Muska se bude zase vdávat. Talulah se zasnoubila s hvězdou Lásky nebeské

Jedním z hlavních symptomů této nemoci jsou závratě, jak v jednom z posledních příspěvků přiznala. A přesně kvůli nim Martine před rokem skončila v nemocnici. Manželovy narozeniny tak slavila nemohoucí a z nemocničního lůžka. Herečka zmiňuje i velmi časté bolesti hlavy. Byly tak silné, že se cítila „jako by ji někdo praštil paličkou po hlavě“.

Po několikaletém boji Martine říká, že konečně nad svou nemocí přebírá kontrolu a začíná úplně novou kapitolu života. Uvědomila si, že se chce vrátit ke své pěvecké kariéře, a chystá do budoucna velké plány. Dle vlastních slov má teď hodně o čem psát a naznačila tak své literární ambice.

Důkazem, že Martine se svou nemocí bojuje úspěšně, může být její účast na akci Gatsby night, která se konala v červenci tohoto roku, jak sama herečka napsala na svém Instagramu: „Na takové akci jsem nebyla hodně, hodně dlouho, a to hlavně kvůli tomu, že jsem se potýkala s chronicky únavovým syndromem. Byla jsem nervózní, ale věděla jsem, že mám ,pár dobrých dnů‘ a že to vydržím a zažiju tu nejlepší noc!“

Chronicky únavový syndrom je dlouhodobé onemocnění a může mít mnoho spouštěčů. Například virovou infekci, dlouhodobé psychické či fyzické napětí a spánkové poruchy.

Mohlo vám uniknout: Hollywoodští herci stávkují

Tagy: