Děsivé záběry z oblíbené pláže. Mezi turisty se objevil obří žralok

Australská pláž Mullaloo Beach, která se nachází nedaleko města Perth, se v pondělí stala dějištěm dramatu. Přímo mezi plavci tam proplouval dvouapůlmetrový žralok tygří.

Setkání se žralokem na západě Austrálie se svědkům podařilo zachytit na kameru a záběry se začaly velmi rychle šířit po sociálních sítích. O incidentu informovaly weby Daily Mail a 9News. Na prvním z nich zaznamenal autor nevítaného návštěvníka Mullallo Beach ze břehu – nad hladinou byla patrná jeho ploutev. Mimo vyděšené reakce návštěvníků pláže lze zaslechnout i slova překvapené dívky, která vykřikne: „Je to delfín,“ přičemž ji další pozorovatel pohotově odpoví: „Ne, to je žralok.“

Druhý klip je z odpoledne toho samého dne. Tentokrát celé setkání zaznamenával dron, takže je zde žralok vidět v celé své kráse. Ten se pohybuje v těsné blízkosti mladé dívky a jejího otce, muž o dění kolem sebe netuší a volá do vody i svého malého syna. Žralok si přítomných všiml, otočil se a odplul pryč.

Ze záběrů, které pořídil dron, místní pozorovatel vodních predátorů Toby rozpoznal, že se jedná o zvíře pojmenované „Trevor“, jedinec žraloka tygřího, kterého zde již několikrát zaznamenal. Pro DailyMail dodal, že video krásně demonstruje fakt, že žraloci o lidi zájem nemají. Zároveň připustil, že se nehody stávají, a proto je nutné si dávat pozor. Na závěr doporučil zájemcům o australské moře aplikaci SharkSmart, která pohyb žraloků kolem tohoto kontinentu mapuje.

Podobné štěstí jako Australané na Mullaloo Beach neměla žena z Washingtonu, která při prosincovém šnorchlování na Havaji útok žralok tygřího nepřižila. Právě tento druh je podle vědců z Floridského přírodovědného muzea spojen s desítkami nevyprovokovaných smrtelných útoků po celém světě.

Tagy: