Drama na kolejích: U České Třebové se srazily dva nákladní vlaky, strojvedoucí se zranil

V České Třebové na Orlickoústecku se v neděli ráno před 6:00 srazily dva nákladní vlaky. Strojvedoucí jedné ze souprav se při železniční nehodě lehce zranil. Škoda se vyšplhá na sumu nejméně 150 milionů korun. Provoz osobních vlaků v České Třebové ani na hlavním koridoru Praha - Olomouc nehoda neomezila. Nákladní vlaky jedoucí přes Českou Třebovou využívají trasu přes dopravní nádraží.

Nehoda se stala v depu pro nákladní vlaky. „Při vjezdu do depa vjel nákladní vlak na červenou a najel do stojícího nákladního vlaku. Vykolejilo 19 vozů," uvedla mluvčí Správy železnic Nela Friebová. Zranění utrpěl třicetiletý strojvedoucí z jedoucího vlaku. Zdravotničtí záchranáři jej podle policie i hasičů převezli do nemocnice.

ČTĚTE TAKÉ: Vážná nehoda na Chrudimsku: Zranilo se pět lidí, zásah záchranářů komplikovalo špatné počasí

Dechové zkoušky na alkohol byly u obou strojvedoucích negativní, informovala mluvčí policie Andrea Muzikantová a dodala, že kriminalisté jsou již na místě a zjišťují okolnosti srážky. Policie se nehodou podle mluvčí bude zabývat pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti. Z fotografií zveřejněných hasiči vyplývá, že došlo k velké materiální škodě. První odhady hovoří o částce až 150 milionů korun.

Podle webu zdopravy.cz strojvedoucí nákladního vlaku společnost IDS Cargo minul návěstidlo zakazující jízdu.

Přijíždějící vlak narazil do zadní části vlaku, který se však rozjížděl. U vlaku vjíždějícího do stanice vykolejila lokomotiva a 15 vozů. Další dva vozy vykolejily u rozjíždějícího se vlaku a dva vozy vykolejily u vedle stojící soupravy. „Bylo to jako domino," uvedl generální inspektor Drážní inspekce Jan Kučera.

Hasiči na místo vyslali profesionální jednotku z Ústí nad Orlicí a jednotku Správy železnic Česká Třebová.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Mladík na Teplicku riskantně předjížděl a skoro zabil řidiče. V krvi měl THC, dostal podmínku

Tagy: