Senior přecházející na červenou se pohádal se strážníkem. Poslal ho někam a strčil mu do kola

Přechod pro chodce (ilustrační foto)

Senior přecházející na červenou se pohádal s policií

Drama na přechodu pro chodce se odehrálo na pražské Pankráci – jednaosmdesátiletý senior tam riskoval, že ho něco srazí, a pak byl agresivní na strážníka, který ho na nebezpečnou situaci upozornil. Nakonec se do sporu museli vložit státní policisté.

Na přechodu u metra Pražského povstání svítila na semaforu červená a většina chodců trpělivě čekala. Až na seniora, který vyrazil kupředu, aniž by tušil, že ho při tom sleduje strážník na kole.

ČTĚTE TAKÉ: Smrt manžela moderátorky Svobody. Policie ukázala snímky z místa, kde cyklistu smetlo auto

„Máte tam, pane, ještě červenou,“ upozorňuje na zveřejněném videu muže strážník. „Jdi do pr**le,“ reaguje senior.

To si však strážník nenechá líbit a po muži vyžaduje doklady. „Cože? Nechte toho, jenom zdržujete důchodce,“ odpovídá senior a strká mu do kola.

„Při pokusu o ztotožnění se strážník dočkal pouze urážek, arogantního chování a ohánění se novinami. Muž ignoroval zákonné výzvy, z místa neustále odcházel a přestupek nehodlal vůbec řešit,“ sdělil CNN Prima NEWS mluvčí pražské městské policie Zdeněk Modálek.

Situace na místě se stupňovala. Muž se neuklidnil ani poté, co dorazila další hlídka a později státní policie.

Senior za tento incident vyvázne maximálně s pokutou. Riskantní přecházení ho ale mohlo vyjít mnohem dráže. Stačilo totiž, kdyby ho jeden z přijíždějících řidičů srazil.

„Je to nezodpovědnost chodce, že si myslí, že může přecházet kdykoliv. V provozu vás může leccos překvapit, takže když nemůžete jedním rychlým pohledem zjistit, že se nic neděje, opravdu se může přihodit cokoliv,“ varuje dopravní expert Pavel Greiner.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Francií otřásla střelba na policejní stanici. Zadržený popadl zbraň a zranil dva muže zákona

Tagy: