Masakr na silnici v Asii: Autobusu s maturanty selhaly brzdy. Jízda smrti stála život 11 lidí

Oslava maturity se v Indonésii proměnila v masakr poté, co autobusu převážejícímu studenty selhaly brzdy. Následně přejel do protisměru, kde se střetl s několika projíždějícími auty a motorkami. V troskách zahynulo 11 lidí, povětšinou studentů. Další desítky se zranily, informuje AP.

Autobus s 61 studenty a učiteli na palubě se vracel v sobotu pozdě večer z hornaté oblasti Bandung po maturitní oslavě. „Na silnici se vymkl kontrole a přejel jízdní pruhy, přičemž narazil do několika aut a motorek, než zastavil o sloup elektrického vedení,“ popsal pro AP mluvčí tamní policie Jules Abraham Abast.

ČTĚTE TAKÉ: Tragická nehoda na Táborsku: Zemřel známý manažer, manžel modelky a moderátorky Petry Svobody

Následky byly tragické. Devět lidí zemřelo ještě na místě, dva další později v nemocnici, včetně učitele a místního motoristy. Padesát tři dalších bylo hospitalizováno se zraněními, někteří jsou v kritickém stavu, informuje AP.

Učitelka Adawiah, která studenty doprovázela, pro indonéský Jakarta Globe popsala okamžiky před nehodou. „Byla tma. Autobus ve vysoké rychlosti náhle vybočil, mezi studenty zavládla panika, křičeli a krátce poté se náhle převrátil,“ popsala Adawiah.

Autobusu měly podle řidiče selhat brzdy. Musel strhnout volant doprava, aby následky nehody nebyly ještě horší. „Kdybych pokračoval rovně, bylo by zasaženo mnoho aut,“ vysvětlil řidič Sadira pro Jakarta Globe. Příčinu nehody později potvrdil také mluvčí policie. „Předběžné vyšetřování ukázalo, že brzdy autobusu opravdu nefungovaly správně,“ doplnil Abast pro AP.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Vlak u Mníšku pod Brdy vyletěl daleko mimo koleje. K převrácené soupravě vyjeli hasiči

Tagy: