Drama v Adršpašsko-teplických skalách. Zřítili se dva horolezci, zachraňovaly je vrtulníky

Hrozivá nehoda v Adršpašsko-teplických skalách. Dva horolezci – muž a žena – se během výlezu v neděli odpoledne zřítili ze skály. Následoval náročný zásah ve špatně přístupném terénu. Záchranářský vrtulník dvojici nakonec dopravil do královéhradecké fakultní nemocnice.

Záchranná akce se rozjela po druhé hodině odpoledne v lokalitě Řeřichova rokle. Tam podle oznámení spadli ze skály dva horolezci – muž a žena. Oba zůstali zranění v těžko přístupném terénu, kam se k nim museli zasahující dostat po svých od bodu záchrany č. 126 nedaleko skalního útvaru Milenci.

ČTĚTE VÍCE: Vážná nehoda u České Skalice. Srazila se dvě auta, na místě je pět zraněných

„Pomáhali jsme s vyhledáním zraněných a jejich přípravou a zajištěním do prostředků pro transport v podvěsu pod vrtulníky,“ uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová. Nedělní záchranné akce ve skalách se zúčastnily čtyři jednotky hasičů, letecký záchranář HZS z centrální stanice Hradec Králové, dva vrtulníky letecké záchranné služby, zdravotničtí záchranáři ZZS KHK a Skalní záchranná služba.

Zranění byli terénem dopraveni na nejbližší vhodné místo, kde bylo možné je naložit do vrtulníků a následně převézt na traumacentrum nemocnice v Hradci Králové.

Tagy: