Dramatické záběry: V New Yorku vběhla na dálnici mezi auta čivava, lovily ji desítky řidičů

V rušné newyorské dopravě vyvolala pozdvižení zaběhlá čivava jménem Fazole, která svým zběsilým úprkem zablokovala dálnici na Staten Islandu.

Řidiči zachraňovali čivavu na dálnici

V rušné newyorské dopravě vyvolala pozdvižení zaběhlá čivava jménem Fazole, která svým zběsilým úprkem zablokovala dálnici na Staten Islandu. Pelášícího zmateného psa pomáhali odchytit sami řidiči. Vytvořili kolonu aut a zvíře se snažili obklíčit. Dramatický, ale i humorný průběh incidentu se šťastným koncem zaznamenaly palubní kamery vozidel.

„Byl tak rychlý, bylo to až směšné,“ popsala pro stanici CNN „hon“ na psíka Kaitlyn McGinleyová, jedna z přítomných řidiček. Spolu s ní se čivavu pokoušela zachránit asi dvacítka dalších. Kaitlyn několikrát zastavila, a psa se pokoušela chytit, ale marně. „Nejvíc se mi zastavilo srdce, když se mi dostala pod kola. Myslela jsem, že jsem ji přejela,“ vylíčila vypjaté chvíle Katie Marieová, další ze zúčastněných zachránců.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Agresivní ovčáci roztrhali ženu. Marně volala o pomoc, hluchý manžel si útoku nevšiml

Čivava se ale vynořila zpoza kol a běžela dál. Do záchranné akce se vložila třetí žena, Ela Wojdaová. Ta se rozhodla běžet za psem po svých. „Ze začátku to bylo nebezpečné,“ přiznala novinářům. To ji ale neodradilo. Nakonec se jí podařilo zahnat Fazoli pod stojící auto a společnými silami ji ženy chytily.

Fenka za záchranu života ale zrovna vděčná nebyla. „Byla trochu naštvaná. Málem mě kousla, ale to nevadí,“ vzpomínala se smíchem Kaitlyn. Majitelku čivavy našli podle facebookového příspěvku, ve kterém po ztracené fence pátrala. Fazole má několik měsíců po incidentu dokonce už i vlastní Instagram.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Neznámý tyran v Krči odložil štěňata na mráz. V krabici neměla šanci, zasáhl náhodný hrdina

Tagy: