Drama na Plzeňsku: Hořel autobus plný lidí. Řidič byl pod vlivem alkoholu, požár poškodil dům

Čtyři jednotky hasičů Plzeňského kraje vyjížděly ve čtvrtek ráno do Líní k požáru autobusu, který poškodil i přístavek nedalekého domu. Nikdo nebyl zraněn, všem zhruba 45 cestujícím se podařilo dostat do bezpečí ještě před příjezdem požárníků. Ti plameny uhasili a zhruba hodinu a půl od výjezdu v ulici obnovili provoz. O incidentu informoval hasičský sbor na sociální síti X. Řidič autobusu byl při incidentu opilý, sdělila CNN Prima NEWS policejní mluvčí Eva Červenková. Požár zřejmě vznikl technickou závadou.

Hasiči vyjížděli k požáru na Plzeňské ulici v půl šesté ráno. „Požár zachvátil především zadní část autobusu, ale jeho žár poškodil i přístavek blízkého domu,“ uvedli na sociální síti X.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: V Kralupech hořela ubytovna. Na místě se zranilo sedm lidí, dva z nich vážně

Požárníci ulici po dobu zásahu uzavřeli. Po uhašení požáru místo prosolili, aby nedocházelo k namrzání komunikace a po sedmé byl již provoz oběma pruhy obnoven.

Řidič autobusu byl v době požáru pod vlivem alkoholu. „Měl pozitivní dechovou zkoušku s hodnotou 0,4 promile,“ sdělila CNN Prima NEWS policejní mluvčí Eva Červenková s tím, že požár zřejmě způsobila technická závada. To potvrdili i hasiči na Facebooku. Doplnili, že škoda již byla vyčíslena na 210 tisíc korun.

Na Liberecku hořela dodávka

Na Liberecku museli v půl páté ráno hasiči zasahovat u požáru dodávky na silnici I/35. „Komunikace byla nejprve zcela uzavřena. Hasiči dostali požár pod kontrolu za pomoci dvou vysokotlakých proudů během 23 minut, požár byl zlikvidován v 5:34,“ uvádí HZS Libereckého kraje na sociální síti X.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Fenka hrdinkou. Nezvyklým štěkotem vzbudila majitele a zabránila obrovské tragédii

Tagy: