Ducár prošel krvavou řežbou, technická remíza diváky zaskočila. Box ve stylu Vémoly?

Titulový zápas, který měl grády. Páteční turnaj The Ring vrcholil bitvou Vasil Ducár vs. Viktor Trush. Český šampion a držitel opasku WBC CISBB se popasoval s nebezpečným rodákem z Ukrajiny. Jednalo se o mimořádně napínavou bitvu s překvapivým koncem. Ve čtvrtém kole totiž ringový rozhodčí zápas najednou ukončil. Diváci v tu chvíli dávali najevo nespokojenost pískáním a bučením. Následně byla oznámena technická remíza. „Soupeř boxoval trochu jako Karlos Vémola. Hlava dopředu a kraul,“ vtipkoval Ducár.

Jednalo se o mimořádný zážitek, turnaj The Ring v pražské hale Královka nabídl hned několik unikátních bitev. O hlavní zápas se postarali borci křížové váhy Vasil Ducár (český šampion a držitel titulu WBC CISBB – pro východní Evropu, pozn. red.) a Viktor Trush, původem z Ukrajiny. Oba bojovníci se pustili do společného duelu s neuvěřitelnou vervou. Žádné počáteční oťukávání, ale hned tvrdé útoky.

ČTĚTE TAKÉ: Hodně rozdat, málo dostat. Boxer Ducár po 250 zápasech nezažil K.O. Nestojím o to, směje se

Diváky ringová bitka neuvěřitelně bavila a často vykřikovali jméno svého favorita: „Ducár! Ducár!“

I přesto je miláček publika se zápasem nespokojený. „Za mě to byl zápas nemastnej, neslanej. Mně se to celkově moc nelíbilo,“ říká Ducár pro CNN Prima NEWS. „Podíval jsem se na to i zpětně a potvrdil se mi pocit, co jsem měl přímo v ringu. Cítil jsem se sebejistě, že mám zápas pod kontrolou a chtěl jsem pomalu soupeře odlamovat a brát si kola. Ale on mě zaskočil tím, jak šel dopředu hlavou. Tušil jsem, že to bude dělat, ale i tak ten jeho tlak... Ani ne údery, ale tělem a hlavou, to bylo nepříjemný,“ dodal fighter.

A právě úder hlavou vlastně rozhodl o konci souboje. Hned v první minutě třetího kola totiž Trush trefil Ducára do čela, což mu způsobilo tržnou ránu nad pravým okem, z níž hned začala stékat krev. To ovlivnilo další průběh boje.

„Trochu se mi zamlžilo oko, pak jsem na něj moc neviděl. V tu chvíli se on pustil do takového zběsilého útoku neútoku. A tak dvakrát mě údery na blízko poslal do počítání,“ přibližuje Ducár. „Až pak jsem začal být agresivnější, do té doby jsem to kontroloval. Teklo to hodně, takže to zastavili, což je dobře, asi bych na to neviděl. I když si myslím, že jsem zápas začínal čím dál víc ovládat.“

Rozhodčí ale střet ukončil ve čtvrtém kole, a to právě kvůli tržné ráně na čele šampiona. Platí přitom pravidlo organizace WBC, že pokud je souboj přerušen kvůli nezaviněnému zranění do čtvrtého kola, je výsledkem technická remíza. Majitel mistrovských pásů se tak nezměnil, jen souboj nenašel vítěze.

„Byl jsem v ringu naštvanej, říkal jsem rozhodčímu, ať to neukončuje. A on ‚V klidu, v klidu, jsi pořád šampion.‘ Odvětil jsem mu, že je mi to jedno a chci dál zápasit“ prozrazuje Ducár. „Takže mě to mrzelo a mrzí doteď. Každý chce být vítěz. Za remízu nemůže být nikdo rád.“

V ringu působil český bojovník poničeně, druhý den ale vypadal skoro nedotčeně. „Jsem teď v pohodě. Včera při zápase jsem cítil, jak to teče. A hlaviček tam bylo víc. Do brady, do oka, tam mám bouli. Soupeř boxoval trochu jako Karlos Vémola. Hlava dopředu a kraul. Tak mi to přišlo. Tlačil mě do rohu a dával mi tam nějaké nesmysly,“ vtipkuje Ducár. „Ale nevím, jestli je to vůči Karlovi korektní…“ dodává.

Tagy:
box Ukrajina Karlos Vémola Vasil Ducár Královka