V Praze řádili opilí cizinci. Demolovali zahrádku, pak se pokusili utéct policistům

Cizinci v centru Prahy demolovali zahrádku.

Cizinci demolovali zahrádku

V centru Prahy řádili opilí cizinci. Dva Irové na Staroměstském náměstí poškodili část zařízení na zahrádce jedné z restaurací. Nejdřív tvrdili, že škodu uhradí, pak však začal jeden z nich utíkat. Strážníci celý incident zachytili na autentickém videu.

„Já vás potřebuju, támhleti dva cizinci mi rozbili...,“ volal na strážníky muž z restaurace v centru Prahy. Příslušníkům zákona sdělil, že mu dva turisté zničili na zahrádce ohřívač. Okamžitě proto dorazili na místo. „Stůj, zůstaň tady, občanku,“ vyžadoval po vinících strážník. Doklady u sebe ale ani jeden z cizinců neměl.

„Jsou to Irové, jsou úplně opilí a nemají u sebe doklady. Bylo by možné nám sem poslat státní posily?“ ptal se vysílačkou strážník. Cizinci nejdříve tvrdili, že vzniklou škodu okamžitě uhradí. Jenže jeden z nich místo toho náhle začal utíkat. Daleko ale nedoběhl. Poté, co muže strážníci dostihli, nasadili mu pouta.

„Cizinci ve věku 22 a 25 let nakonec souhlasili s tím, že způsobenou škodu uhradí. Bankomat jim ale následně nevydal všechnu hotovost, a proto si případ převzali policisté. Vyčíslená škoda manažerem restaurace byla na 8,5 tisíce korun,“ doplnila policejní mluvčí Irena Seifertová. V Praze řeší strážníci ročně zhruba dva tisíce přestupků v souvislosti s majetkem. Patří mezi ně například drobné krádeže, ale i podobný vandalismus jako v tomto případě.

Tagy: