Z pražské rozhledny Doubravka spadl 20letý muž. Záchranáři ho uvedli do umělého spánku

Muž spadl z pražské rozhledny Doubravka.

Muž spadl z pražské rozhledny Doubravka

Z rozhledny Doubravka v Praze, vysoké asi 23 metrů, ve středu před polednem spadl dvacetiletý muž. S mnohačetnými poraněními skončil v nemocnici, záchranáři ho uvedli do umělého spánku. Co se na místě stalo, zjišťuje policie.

V lesoparku Čihadla na kopci Horka v Kyjích poblíž Černého Mostu v městské části Praha 14 spadl z rozhledny Doubravka zhruba dvacetiletý mladík.

ČTĚTE TAKÉ: Po hádce nedorazila do školy. Dvanáctiletá dívka z Jesenice může být v ohrožení života

Policisté a záchranáři byli k události přivoláni kolem 11:00. Na místo okamžitě vyjely záchranné složky včetně záchranářů, lékaře i inspektora. „Mladý muž utrpěl mnohočetná poranění, záchranáři jej uvedli do umělého spánku, zajistili dýchací cesty, připojili na monitor, ošetřili, zajistili a převážejí ho do traumacentra,“ informovala na sociální síti X Zdravotnická záchranná služba hlavního města Prahy.

Podle policejní mluvčí Evy Kropáčové letěl k rozhledně i policejní vrtulník, protože to bylo oznámeno jako pád do nepřístupného terénu. „V současné době zjišťujeme veškeré okolnosti pádu,“ řekla mluvčí.

Rozhledna Doubravka v přírodním parku Čihadla na Černém Mostě je veřejnosti přístupná od roku 2018. Dřevěná vyhlídková věž ve tvaru trojbokého jehlanu vznikla podle návrhu architekta Martina Rajniše a na její vrchol vede 98 schodů. Rozhledna je převážně z akátového dřeva, vedle toho byl při stavbě použit modřín a ocelové prvky. Rozhledna vznikla z iniciativy městské části Praha 14, která je i vlastníkem stavby.

Tagy:
Praha 14 záchranáři rozhledna pád Doubravka zdravotnická záchranná služba Kyje Praha Černý Most Zdravotnická záchranná služba hlavního města Prahy AKTU.cz