Malá Rosie doslova zatočila s hadem, který požíral její morče. Záběry souboje oblétly svět

Hroznýš se pohybuje na zemi stejně lehce jako ve větvích

Dvanáctiletá dívka zápasila s hadem

Nevídanou odvahu předvedla dvanáctiletá Rosie z Austrálie, která se neváhala pustit do souboje s nebezpečným hadem, aby uchránila své milované morče. Informoval o tom australský zpravodajský web 7NEWS. Počínání mladé hrdinky zachytila kamera.

Když zahlédla Rosie otevřená dvířka od domku svého morčete, hned tušila, že se stalo něco zlého. Vyběhla na zahradu a jakmile našla svého mazlíčka ve smrtelném hadím sevření, rozhodla se jednat. Incidentu se věnuje australský web 7NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Hrůzný útok žraloka nepřežil 15letý surfař. Rodina se s ním rozloučila dojemným rituálem

„Jednala jsem intuitivně. V tu chvíli jsem nepřemýšlela. Říkala jsem si jen ‚Chyť ho, popadni toho hada‘,“ popsala situaci mladá krotitelka plazů.

Snažila se hadem ohánět jako při hodu kladivem, píše web magazínu People. Doufala, že morče pustí. Ze všech sil přitom křičela, a tak jí hned přispěchali na pomoc i vyděšení rodiče. „Přiběhla celá rodina. Všichni byli ještě v pyžamech,“ řekla Rosie.

Otec následně predátora hodil přes plot a ten zmizel v buši. O jaký druh hada se jednalo a jak moc byl nebezpečný, to zůstane nejspíš záhadou.

„Morče je v pořádku. Sotva bychom na něm našli nějaký škrábanec," sdělil otec dívky. „Jsem opravdu šťastná, že je moje morče stále naživu," dodala Rosie.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: V Česku přibývá zmijích uštknutí. Co v takovém případě dělat a čemu se rozhodně vyhnout?

Tagy: