Strašidelné záběry: Děti v plenkách se motaly na dálnici. Vyletěly z auta, otec je nepřipoutal

Batolata, která vyletěla při autonehodě z vozidla

Batolata vyletěla z auta

Dvě děti převezli lékaři do nemocnice poté, co je silný náraz při nehodě vymrštil z auta na texaskou dálnici na předměstí Houstonu. Video z místa nehody zachytilo, jak se děti v plenkách zmateně pohybovaly po komunikaci. Vyšetřování zatím neskončilo, ale otec dětí by mohl čelit trestnímu obvinění, protože je ve voze nepřipoutal, a dokonce neseděly ani v autosedačkách, napsal web NBC News.

„Při nehodě dvou aut se jedno z nich několikrát převrátilo. Nacházely se v něm dvě děti a jedna dospělá osoba,“ uvedl k nehodě na sociální síti X šerif okresu Harris Ed Gonzalez a doplnil, že děti byly ve věku jednoho roku a čtyř let.

ČTĚTE TAKÉ: Medvěd zaútočil na tříleté batole ukryté uvnitř stanu. Správci parku zvíře zastřelili

Vyšetřování ukázalo, že neseděly připoutané v autosedačce. „Byly volně vzadu,“ řekl zástupce šerifa Thomas Gilliland podle webu NBC News a dodal, že obě jsou ve vážném, ale stabilizovaném stavu.

„Myslel jsem, že jsou mrtvé,“ začal vyprávět svědek Victor Cordova, který celý incident natočil na video. Jel zrovna domů a po chvíli si všiml, že doprava začala zpomalovat, až se auta rozestoupila okolo dvou malých dětí. „Viděl jsem, jak se hýbou a snaží se vstát. Trochu mě to uklidnilo, ale věděl jsem, že jsou zraněné,“ popsal.

Video se rozhodl sdílet. Doufá, že diváci začnou více dbát na bezpečí svých ratolestí. „I když jedete jen krátkou vzdálenost, ujistěte se, že jste je dostatečně připoutali,“ apeloval.

Jejich otec utrpěl lehká zranění, byl zakrátko propuštěn a brzy by proti němu mělo být vzneseno obvinění, potvrdil úřad šerifa. Texaský zákon nařizuje, aby děti mladší osmi let jezdily v autě připoutané v autosedačkách.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Los Angeles zasáhlo zemětřesení. Podle úřadů může jít o předzvěst silnějších otřesů

Tagy:
dálnice dopravní nehoda Twitter havárie batole NBC News trestná činnost, právo a spravedlnost katastrofy, nehody a mimořádné události nehody a mimořádné události silniční nehoda Thomas Gilliland