Drzá loupež v Řepích. Dvě ženy za bílého dne napadly školačku, přišla o mobil za desítky tisíc

Dvě ženy v Řepích přepadly školačku.

Ženy přepadly v Řepích malou školačku

Dvě dospělé ženy přepadly v pražských Řepích malou školačku. Sebraly jí mobil za desítky tisíc korun a utekly. Po útočnicích teď pátrá policie. O pomoc prosí i veřejnost.

Bylo 12. prosince a dívka šla zřejmě ze školy domů. Za bílého dne, v místě, kde je rušno, se stala obětí loupežného přepadení. Školačku si agresorky vytipovaly v Makovského ulici, zaútočily na ni kolem patnácté hodiny. „Přistoupily k ní ženy, které ji následně obklopily a zabránily jí v další cestě. Dívku chytly za vlasy a zezadu jí zalomily hlavu, čímž ji omezily na dalším pohybu. Dívce následně odcizily mobilní telefon v hodnotě přibližně 30 tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Neměla šanci přežít. Domíchávač betonu přejel v Teplicích seniorku, řidič střet nezaznamenal

Kriminalisté začali po lupičkách pátrat, zkontrolovali kamerové záznamy, vyslechli řadu svědků, ale zatím se jim ženy nepodařilo najít. „Z prověřených kamerových systémů se podařilo získat záznamy, na kterých je vidět několik žen, které jdou po ulici. Mohly by být důležitými svědkyněmi a mohly by nám pomoct při objasnění tohoto závažného trestného činu,“ sdělila Kropáčová.

Pokud ženy z videa v úvodu článku poznáváte, zavolejte kriminalistům na linku 158. Ozvat se můžete i do redakce Krimi zpráv. Pokud policie útočnice dopadne a následně obviní, hrozí jim za loupež až desetileté tresty vězení.

Tagy: