Dvouletý chlapec bloudil hodiny v lese na Rychnovsku. Neboj, mám tě, uklidnil ho policista

Dvouletý chlapec bloudil hodiny v lese na Rychnovsku

Velké pátrání po dvouletém chlapci

Desítky záchranářů, policistů i členů horské službu pátraly v sobotu večer na Rychnovsku po teprve dvouletém dítěti. Chlapec se rodičům ztratil během výletu. Po necelých dvou hodinách se ho podařilo vypátrat.

Záchranáře na Rychnovsku v sobotu v podvečer zalarmovali rodiče dvouletého chlapce. Měl se jim ztratit na výletě nedaleko Sedloňova a nedařilo se jim ho najít. Do terénu proto vyrazily desítky hasičů, ale i horská služba a policisté. Každá minuta byla drahá, venku bylo chladno a začalo se stmívat.

„Pátrací akci řídil tým Stopa, který s ostatními začal systematicky prohledávat okolí, do akce byl zapojený policejní vrtulník, který zanedlouho hlásil pozitivní nález, to znamená, že se dítě v pořádku našlo,“ uvedla pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Lucie Konečná.

Právě díky navigaci posádky vrtulníku následně ke ztracenému chlapci, který bloudil lesem, došel jeden z policistů. „Neboj, mám tě,“ řekl mu, když k němu dorazil. Dítě se tak po necelých dvou hodinách mohlo v pořádku vrátit ke svým rodičům. Během svého výletu urazilo přibližně 3,5 kilometru.

Speciální tým Stopa tvoří 24 policistů z Královéhradeckého kraje, k pátrání vyjíždějí i do Pardubického kraje a středních Čech.

Tagy:
les dítě výlet pátrání Královéhradecký kraj horská služba Lucie Konečná okres Rychnov nad Kněžnou Sedloňov