Džíny Levi's: Nestárnoucí klasika i poslední trendy, teď se slevou 50 %

Podzim je v plném proudu a přímo vybízí k obměně šatníku. Lehké svršky nahrazuje oblečení, které přece jen víc zahřeje. Jak být na sklonku roku 2022 in a přitom v teple a pohodlí? 21. století je, co se módy týče, zatím snad nejlepší dobou vůbec. Je velmi tolerantní, někdy až shovívavé. Bez ohledu na pohlaví nebo věk se většina z nás může oblékat podle posledních trendů a přitom se cítit maximálně komfortně. Za to mimochodem vděčíme i džínům, které alespoň občas oblékne drtivá většina lidí po celé planetě.

Mrkváče, zvony, roury i skinny nebo aktuálně velmi trendy boyfriend’s a řada dalších. Džíny si na módním trhu vydobyly takřka neochvějnou pozici. Jsou milovanou jistotou i klasikou, na níž je spoleh. Skvělou službu prokážou při povyražení do společnosti, na procházce s přáteli, při denní domácí rutině i péči o děti a v neposlední řadě také v práci bez ohledu na profesi. Na výběr je z tolika střihů a barev, až z toho jednoho přechází zrak.

Klasika, která nestárne

Vybrat si správné džíny, v nichž vydržíte v pohodlí celý den, lichotí vaší postavě, ať je jakákoli, a navíc slouží dlouho, je kumšt. Ovšem vyplatí se vědět, jak na to. A vhodná velikost není zdaleka všechno, co potřebujete vědět.

V případě džínů platí stokrát opakovaná pravda – kvalita předčí kvantitu. Základním předpokladem pro dlouhodobou výdrž džínových kalhot je nebát se připlatit si za kvalitu.

Levi Strauss & Company

Tak zní celý název společnosti, která už 169 let obléká miliony lidí po celé planetě. Většina zákazníků ji zná jednoduše pod pojmem Levi's.

Patří k největším módním ikonám světa, v roce 1853 ji založil Němec židovského původu, Levi Strauss. Z New Yorku, kde pracoval se svými bratry, se vydal v éře Zlaté horečky do San Franciska, kde založil vlastní obchod.

Přelomový byl rok 1872, kdy Levi Strauss využil nápadu nevadského krejčího Jacoba Davise a začal vrchní rohy kapes spojovat nýtky a společně si vynález o rok později nechali patentovat. 20. květen 1873 se tak dodnes považuje za den, kdy se zrodily džíny

1886 vzniká logo džínů s dvěma koňmi, které značí, že džíny Levi’s jsou natolik odolné, že jsou takřka nezničitelné

1934 Levi’s prodává první modré dámské džíny

zdroj: levistrauss.com

Průkopníkem ve světě denimu je beze sporu společnost Levi's. Příští rok oslaví 170 let a už to samo o sobě svědčí, že odvádí dobrou práci. Džíny s červeným štítkem jednoduše frčí a k mání jsou v dostatečném množství modelů, aby si v nich připadal šik a přitom v pohodě úplně každý.

Stačí vybrat si ty své

Koupit si padnoucí džíny nikdy nebylo snazší. Džíny se dají pořídit online. Pokud ale váháte s výběrem střihu nebo patříte k těm, kdo si materiál raději osahá a vyzkouší do slova a do písmene na vlastní kůži, pak  je optimální variantou vydat se do obchodu. Ovšem výhodou je, že se s výběrem toho vhodného denimu právě pro vás nemusíte trápit sami. Zkušení prodejci už mají typy postav i velikostí v oku a dokážou v cuku letu poradit, co bude slušet právě vám.

Skvělá cena + správný střih = radost na dlouhé roky

Nejste příznivcem přiléhavých džínů, anebo chcete takové, které vám těsně obepnou stehna, ale lýtka mohou dýchat volně? Anebo jste to pravé našla ve stylu úplně volných džínových kalhot, které jsou aktuálně velmi v kurzu? V nabídce návrhářů společnosti Levi's snad nejde si nevybrat. A to tím spíš, že při návštěvě pražské Fashion Outlet Areny aktuálně koupíte jeden kus a na druhý dostanete 50 % slevu.

Skinny

Tak dlouho se džíny zužovaly, až se z nich stala jednoduše druhá kůže mnohých slečen a dam. Co si budeme povídat, modely jsou teď na podzim, kdy se opět začínají obouvat vysoké kozačky, ultra praktické. Správně vybrané skinny vás pevně a přitom něžně obepnou a podrží vás, kamkoli se vydáte.

Slim

Na koho jsou skinny příliš, může sáhnout po slimkách. Neprozrazují zdaleka tolik případných nedokonalostí postavy, a přitom dál spolehlivě kopírují tvar. Ocení je dámy hrdé na své přednosti a přitom vyznávající praktičnost.

Tapered

Kdo si myslel, že mezi slimkami a volnými džínami už nic není, ten se pěkně spletl! Tyhle kalhoty ve stylu „pochlub se vypracovaným zadečkem i stehny a zbytek nech volně dýchat“, jsou ideální volbou pro ženy, které nerady ukazují příliš a přitom se necítí dobře ve volnějších kalhotách.

Straight

Trubky, roury, rovné... říká se jim všelijak. Ovšem zásadní je fakt, že jsou jednoduše rovného střihu. Ten patří mezi stálice v nabídce džínů a taky k těm prvním, které se vůbec nosily po expanzi denimu do našich skříní a šaten.

Bootcut

Ocení je nejen dámy s plnými křivkami. Od kolen dolů se pozvolně rozšiřující nohavice totiž prokážou bezvadnou službu, když opticky vyváží spodní polovinu těla s horní.

Loose

Nosily se dřív a nosí se zas. Volně střižené džíny jsou ideální volbou pro všechny vyznavače svobody ve všech směrech. Jsou pohodlné a o vaší figuře naznačí přesně tolik, kolik sami chcete.

Nicméně základní střihy nejsou zdaleka všechno. Vybírat můžete podle dalších parametrů. Chcete bokovky? Poslední díla módních návrhářů značí, že se opět vrací. Naopak vám lichotí vysoký pas, ale jistě, ten se čím dál víc stává součástí společenských oděvů. Vyhovují vám široké ale přitom krátce střižené nohavice? Není problém. To je krása módy 21. století. Vynést se dá ledacos, co je úměrné figuře a je vybráno s citem a vkusem.

Nejen modrá je dobrá

Už dávno neplatí, že džíny jsou modré, nanejvýš ve světlém nebo tmavém odstínu. Barevných variant je tolik, kolik je barev na světě.

Pokud patříte mezi „běžné smrtelníky“, kteří při výběru oblečení, rádi zůstávají nohama na zemi, případně si dovolí nanejvýš zpestření v podobě nějaké té uměle ošoupané díry nebo třeba blyštivého zdobení, pak si nemusíte zoufat. Ačkoli jsou trendy stále odvážnější a výstřelky módních návrhářů čím dál víc bizarnější, vy sáhněte po svých starých dobrých a hlavně osvědčených džínách a nenechte se zviklat, že v nich nebudete in. Džíny jsou nehynoucí klasika. Stačí jen pečlivě zvolit styl a příležitost, kam je vynesete.

A pokud naopak rádi zkoušíte módní novinky a být v centru pozornosti patří k vašim oblibám, pak své já potěšte širokou paletou střihů, barev i zdobení, které jsou k mání. In jsou třeba patchworkové kalhoty, případně ty s metalickou úpravou nebo třeba šněrováním místo zipu.

Prima nákupy: Váš průvodce nákupy po celý rok

Tagy: