Vítězem letošní Tipsport COOL Ligy je tým ENTERPRISE. Odnesl si 100 tisíc korun

Desátá sezona Tipsport COOL Ligy má za sebou velkolepé finále. Esportové turnajové stálice na české scéně se zúčastnily nejlepší domácí týmy, šampionem v populární střílečce Counter-Strike: Global Offensive se nakonec stalo uskupení ENTERPRISE esports. Z klání si profesionální hráči odnesli nejen 100 tisíc korun, ale také postup na turnaje Vodafone mistrovství ČR v počítačových hrách a středoevropskou soutěž V4 Future Sports Festival.

Samotné grandfinále bylo poměrně vyrovnané, proti ENTERPRISE totiž stáli hráči z favorizovaného týmu Entropiq Prague. V prvních dvou zápasech si každá strana urvala vítězství, třetí mapa se tak hrála pod velkým tlakem. Profesionálové z ENTERPRISE nakonec ale nabrali druhý dech a po několika kolech přestřelek se dostali do výrazného vedení, čímž si vybojovali letošní titul.

O třetí místo si zahrály týmy Sampi.Tipsport a Dynamo Eclot – útvar, do něhož investuje Petr Dědek, podnikatel a většinový vlastník HC Dynamo Pardubice. První kola byla rovněž velmi těsná, ve druhé části zápasu už ale získali náskok hráči z Dynama a ve výsledku se pohodlně prostříleli až na bronzový stupínek.

Letošní králové v CS:GO – tedy ENTERPRISE – si odnesli kromě 100 tisíc korun také jistý postup na Vodafone mistrovství ČR v počítačových hrách i V4 Future Sports Festival. Stříbrní hráči z Entropiq Prague dostali na ruku 50 tisíc korun a 700 MČR bodů. Dynamo Eclot si vybojovalo 30 tisíc korun a 500 turnajových bodů, čtvrtí Sampi.Tipsport získali 20 tisíc korun a 400 MČR bodů. Podrobnosti o průběhu turnaje rozebral web PLAYzone.

Tagy: