Euforie v ulicích Madridu. Real v předstihu slaví španělský titul, pomohla mu Barcelona

Fotbalisté Realu Madrid si čtyři kola před koncem sezony španělské ligy zajistili 36. mistrovský titul. Rekordmanům soutěže po odpolední domácí výhře 3:0 nad Cádizem pomohla večerní porážka Barcelony 2:4 na hřišti Girony, která se posunula před svého soupeře na druhé místo a poprvé si zahraje Ligu mistrů. Na čelo tabulky má ale nedostižnou ztrátu 13 bodů.

"Bílý balet" vystřídal na trůnu Barcelonu a v historické tabulce odvěkému rivalovi znovu odskočil na rozdíl devíti ligových titulů. Zároveň navázal na triumf ze sezony 2021/22, kdy poprvé uspěl pod italským koučem Carlem Ancelottim.

ČTĚTE DÁLE: Zvrat ve vyšetřování Maradonovy smrti. Legendu zabil kokain, ne lékaři, odhalují nové důkazy

Real získal druhou trofej v sezoně, v lednu ovládl španělský Superpohár. Šanci rozšířit sbírku úspěchů má ještě v Lize mistrů, v níž ho ve středu čeká odveta semifinále proti Bayernu Mnichov. První zápas v Německu skončil 2:2.

Real proti Cádizu nastoupil v kombinované sestavě. Poprvé v sezoně se objevil mezi třemi tyčemi uzdravený Courtois a hned si připsal čisté konto. Favorit nastřílel předposlednímu týmu tabulky všechny góly ve druhé půli. Na Díazovu výstavní trefu zpoza vápna navázal střídající Bellingham, s 18 brankami druhý nejlepší střelec soutěže. V nastavení uzavřel skóre Joselu a madridský klub zvítězil v lize posedmé v řadě.

Barcelona v katalánském derby s Gironou vedla po první půli 2:1 a stále si držela naději na obhajobu titulu. Na Christensenův gól ze třetí minuty záhy odpověděl 20. trefou v soutěži kanonýr Dovbyk, před pauzou ale vrátil vedení hostům z penalty Lewandowski.

Domácí však předvedli mezi 65. a 74. minutou bleskový obrat a třemi brankami rozhodli. Po několika sekundách na hřišti nejprve srovnal po velké chybě v rozehrávce střídající Portu, který navíc připravil vítězný zásah Gutiérrezovi a poté uzavřel skóre vydařeným volejem.

Girona porazila Barcelonu i podruhé v sezoně, v prosinci zvítězila na hřišti soupeře rovněž 4:2. V tabulce už neskončí hůře než čtvrtá.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Petr Bříza v pořadu CNN Prima NEWS popisoval, na co se těšit během MS v hokeji

Tagy:
Německo FC Barcelona Real Madrid Carlo Ancelotti Cádiz Petr Bříza Mistrovství světa v ledním hokeji Liga mistrů UEFA FC Bayern München Girona FC