Pastrňák na MS v hokeji? Velkým otazníkem by byla jeho psychika, řekl Bříza

Viceprezident Mezinárodní federace ledního hokeje Petr Bříza

Co Čech, to trenér s Petrem Břízou

Pokud by hokejisté Bostonu Bruins vypadli z play-off NHL, stíhal by útočník David Pastrňák dorazit na mistrovství světa v Praze. Viceprezident Mezinárodní federace ledního hokeje Petr Bříza ale v pořadu Co Čech, to trenér na CNN Prima NEWS podotkl, že jeden z nejlepších českých hráčů by po vyřazení nemusel být v dobrém psychickém stavu. Dodal, že Pastrňákovi přeje postup, a to mimo jiné proto, že Boston vypadl v osmifinále i loni.

Krátce před začátkem mistrovství světa v hokeji se spekuluje o účasti útočníka Davida Pastrňáka. Jeho klub Boston Bruins totiž ve dvou posledních zápasech prohrál a hokejisté Toronta Maple Leafs tak srovnali stav osmifinálové série play-off NHL na 3:3. Rozhodne tedy až sedmý zápas, který je na programu v neděli ve dvě hodiny ráno. Pokud by Boston vypadl, stihl by se Pastrňák dostavit do Prahy na mistrovství světa.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hokejový Uničov truchlí nad smrtí brankáře Turka. Bojoval s leukémií, zůstaly po něm dvě děti

Viceprezident Mezinárodní federace ledního hokeje a prezident pražského organizačního výboru Petr Bříza ale v pořadu Co Čech, to trenér na CNN Prima NEWS podotkl, že pokud by Boston skutečně vypadl již v osmifinále, což se mu stalo po stejném průběhu série, kdy vedl 3:1 na zápasy, s Philadelphií i loni, mohl by být start jednoho z nejlepších útočníků světa stejně velmi nejistý.

„Představa, že by prohráli sedmý zápas a někdo mu bude deset minut potom volat, jestli přijede do Prahy? Myslím, že by byl psychicky tak moc zničený, že je veliký otazník, v jakém zdravotním a psychickém rozpoložení bude,“ sdělil Bříza.

Podotkl, že Pastrňák je rozdílovým hráčem. „Jeho role je výjimečná nejen na ledě v kreativitě a efektivitě, ale on je skvělý do týmu i prezentací. Vezme na sebe spoustu tlaku a dodá spoluhráčům sebevědomí,“ sdělil Bříza.

Jak bude probíhat MS v hokeji, kde budou fan zóny a kolik bude stát pivo, se dozvíte ve videu v úvodu článku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Předchozí díl pořadu CO ČECH, TO TRENÉR

Tagy:
NHL psychika David Pastrňák hokej sport Praha Toronto Maple Leafs Boston Bruins Petr Bříza Mistrovství světa v ledním hokeji MS v hokeji 2024