Fanoušci amerického fotbalu truchlí: Zemřel slavný vítěz Super Bowlu. Bylo mu pouhých 40 let

Ve věku 40 let zemřel v neděli ve městě New Orleans slavný hráč amerického fotbalu Jacoby Jones. Podle vyjádření rodiny byl v posledních chvílích svého života obklopen svými blízkými. Jones se svými výkony nesmazatelně zapsal do historie prestižní série Super Bowl. V roce 2013 rozhodl dramatické finále dvěma touchdowny, uvedl web CNN.

Jacoby Jones odehrál v americké NFL v letech 2007 až 2015 dohromady devět sezón. Nejvýraznější stopu zanechal během svého působení v klubech Houston Texans a Baltimore Ravens, připomněla CNN.

ČTĚTE DÁLE: Na podvozku se odrážely plameny. Měl jsem jen pár vteřin, popsal Rytmus dramatický útěk z ohně

Čtyřicetiletý hráč zemřel v rodinném kruhu, uvedla v prohlášení na síti X hráčská asociace NFLPA. Příčiny sportovcovi smrti asociace nezmínila. „Jacoby měl jedinečnou schopnost spřátelit se s každým, s kým se setkal. Jeho charisma, radost a láska charakterizovaly jeho jedinečnou osobnost, která dokázala rozzářit každou místnost nebo rozjasnit každý pochmurný den,“ napsali ve svém příspěvku na síti X zástupci klubu Baltimore Ravens.

Právě v klubu z města Baltimore zažil v sezóně 2012 vrchol sportovní kariéry. Nejdříve svými individuálními výkony táhl tým skrz náročnou vyřazovací část až do finále, tedy do Super Bowlu. Poté se během ostře sledovaného finálového klání svým heroickým nasazením výrazným způsobem podílel na zisku Trofeje Vince Lombardiho.

V zápase si zapsal dva touchdowny, jeden z příjmu a druhý z kopu. Jones je dodnes jediným hráčem, kterému se podobné kousky ve finálovém utkání podařily.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Obcování v ulicích měst. V Ústeckém kraji se během léta potýkají s pikantním problémem

Tagy:
společnost Twitter americký fotbal hodnoty finále NFL Super Bowl sport Baltimore National Football League Houston Texans Baltimore Ravens smrt a umírání sportovní disciplína Jacoby Jones