Fantastický triumf. Český zápasník Brichta vyhrál pekelnou bitvu před 50 000 diváky

Neuvěřitelný zážitek! Národní stadion ve Varšavě opět ovládlo MMA. Polská organizace KSW podruhé uspořádala unikátní turnaj s podtitulem Colosseum. Na první akci tohoto typu se před sedmi lety na stejném místě sešlo skoro 58 tisíc diváků. Tentokrát jich tribuny pojaly opět přes 50 tisíc. A před nimi triumfoval i český bijec Leo Brichta. „Cítím se, jako bych byl ve snu, pořád si nedokážu pořádně představit, co se stalo,“ řekl 26letý zápasník CNN Prima NEWS bezprostředně po vítězství.

Úžasnější debut v KSW si snad ani nemohl přát. Leo Brichta totiž nastoupil pod obří polskou značkou na jednom z největších turnajů v historii MMA. Do Národního fotbalového stadionu ve Varšavě dorazilo v sobotu přes 50 tisíc diváků a atmosféra na místě byla elektrizující.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vémola prozradil, která prohra ho víc mrzela. Tři zápasy a dost, trvá na konci kariéry

Jednotlivé souboje navíc nabídly divákům mimořádnou podívanou. Mezi ty nejnapínavější patřil rozhodně i střet Brichty s místním ranařem jménem Maciej Kazieczko. Jednalo se o velmi tvrdý a aktivní souboj v postoji. Oba bojovníci byli několikrát blízko vítězství před limitem. Nakonec ale rozhodovali o jejich duelu bodoví rozhodčí. A ruku vítězně zvedal český gladiátor.

„Cítím se, jako bych byl ve snu, pořád si nedokážu pořádně představit, co se stalo. Nemám slov. Děkuji své mámě, děkuji svému tymu, děkuji managementu,“ uvedl pro CNN Prima NEWS. „To vítězství je pro mě hodně cenné. A čím víc vítězství bolí, tím je cennější. A mě to teda ku**a bolí, abych řekl pravdu,“ doplnil.

Na místě byl i Jan Blachowicz, legendární polský MMA bojovník a bývalý šampion UFC, který prostřednictvím CNN Prima NEWS poslal vzkaz Jiřímu Procházkovi. „Poslouchej mě. Rychle se uzdrav, přeju ti brzké zotavení a nezapomeň, máme na práci nějaký zápas. Budu na tebe připravený,“ prohlásil.

V záhlaví článku se můžete podívat na fotografie ze zápasu Brichty na unikátním galavečeru, který se zařadí mezi největší MMA události všech dob.

Tagy:
Polsko Varšava vítězství MMA zápas KSW Jan Błachowicz Maciej Kazieczko Leo Brichta