Firmě zaplatila 200 tisíc, zimní zahrady se ale nedočkala. Policie společnost prověřuje

Paní Vlasta se vysněné zimní zahrady zatím nedočkala.

Další poškozená firmy se zimními zahradami

Redakci CNN Prima NEWS se ozvala další poškozená zákaznice firmy Esmero. Vlasta Hlavsová z Rokycan za vysněnou zimní zahradu zaplatila obchodnímu zástupci zálohu přes 200 tisíc korun, ale nedočkala se ji. Aktivity společnosti prověřuje také zlínská policie, která v tomto týdnu na firmu přijala hned dvě trestní oznámení.

Paní Hlavsová pěstuje orchideje a mít zimní zahradu byl její velký sen. Dodavatele si dlouho prověřovala na internetu. „Roční obrat této firmy byl tři miliony eur, tak jsem si myslela, že musí mít nějakou záruku být například pojištěná,“ řekla redakci CNN Prima NEWS poškozená.

ČTĚTE TAKÉ: Případ týrané dívky z Klatovska řeší soud: Nese si následky, míní znalci. Otci hrozí osm let

Za postavení zimní zahrady paní Hlavsová zaplatila v červenci zálohu 200 tisíc korun. Kalkulace byla 340 tisíc. Zálohu chtěl obchodní zástupce takzvaně na ruku. „Sdělil mi, že potřebují mít finance v hotovosti, aby mohli zaplatit můj materiál,“ vysvětlila zákaznice.

Žena nechala udělat betonovou základovou desku, a pak už se nic nedělo. Při komunikaci s firmou zůstalo jen u slibů. „Od rána do večera pracuju na tom, aby se zakázky dělaly. Ano, máme problémy. Museli jsme zastavit prodej koncovým zákazníkům, abychom se nedopouštěli podvodu,“ řekl majitel skupiny Esmero Andrej Černý.

Jak to s realizací zakázky vypadá, neví ani obchodní zástupce, který si od ženy vzal zálohu. Firma s ním prý ukončila pracovní poměr.

Podle obchodního rejstříku firma Esmero sídlí ve výškové budově v Pražákově ulici v Brně. Ve třetím podlaží má svou virtuální adresu. Kde reálně jsou, sousedé neví.

Paní Hlavsová proto založila na sociální síti Facebook skupinu, kam se jí začali hlásit další podvedení zákazníci. „Momentálně jsem u těch, kteří zveřejnili zaplacenou částku, spočítala něco kolem 20 milionů,“ popsala.

„Aktivity firmy prověřujeme. V tomto týdnu jsme přijali hned dvě trestní oznámení,“ uvedla Monika Kozumplíková, mluvčí policie Zlínského kraje.

Zákaznice ztratila ve firmu Esmero důvěru a od smlouvy odstoupila, bojí se ale, že už svoje peníze nikdy neuvidí.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Pedofilové Meluzín a Piškot zneužili 39 dětí. Vše začalo nevinnou fotkou chlapců ve slipech

Tagy:
policie Facebook Brno firma zimní zahrada Zlínský kraj okres Klatovy obchodní zástupce Esmero Andrej Černý