Případ týrané dívky z Klatovska řeší soud: Nese si následky, míní znalci. Otci hrozí osm let

Případ, ve kterém měl nevlastní otec a jeho partnerka trápit mladistvou dívku hlady a nechávat spát v dřevěné boudě, se dostal k soudu.

Případ vlčího dítěte u soudu

Případ, ve kterém měl nevlastní otec a jeho partnerka trápit mladistvou dívku hlady a nechávat spát v dřevěné boudě, se dostal v úterý k soudu. Dvojice tvrdí, že je dívka psychicky nemocná a vše si vymyslela. Během dalších soudních líčení by měli vypovídat znalci a svědci. Pokud se dvojici vina prokáže, hrozí ji až osm let vězení.

Jaroslav V. a Vladimíra V. dorazili do jednací síně klatovského okresního soudu s advokátem, vypovídat před soudem ani hovořit s médii nechtěli, pouze přečetli své vyjádření, ve kterém stálo, že je celý případ vykonstruovaný.

ČTĚTE TAKÉ: Feri, Cimický či Weinstein. Které osobnosti musely kvůli sexuálnímu násilí před soud?

Podle obžaloby muž s ženou dívku psychicky týrali, nedostávala najíst, musela si sama prát oblečení, a nakonec ji přestěhovali do roubenky bez sociálního zařízení.

„Je to výmysl jedné strany. Nebylo to dokázané. Byla hodně samotářská a byla to ona, kdo si vymyslel bydlení mimo nás. Tak jsme jí udělali pokojíček na samotce. K nám se chodila akorát najíst a napít,“ popsal pro CNN Prima NEWS dívčin nevlastní otec.

Podle obžalované Vladimíry V. se s ní dívka nikdy nesnažila sblížit: „Terezka se mnou nikdy nechtěla vycházet, protože její biologická matka ji naočkovala, že budu vždy jen macecha.“

Poškozenou i její mladší sestru odebraly biologické matce soudy a svěřily je do péče otci. Matka se prý o dívky nestarala, a navíc údajně trpěla depresemi, které měla podle obžalovaných podědit i starší dcera. Šestnáctiletá dívka je aktuálně v dětském domově. Domů se prý vracet nechce.

Státní zástupkyně oběma obžalovaným navrhuje tři roky nepodmíněně. Podle znalců je zřejmé, že byla dívka dlouhodobě psychicky týraná. Má noční můry a trpí pocitem vlastní bezcennosti.

„Já uplatňuji, aby bylo poškozené nahrazena nemajetková újma, která ji vznikla s ohledem na to, co si musela prožít. Požadujeme částku 500 tisíc korun,“ sdělil CNN Prima NEWS zmocněnec poškozené Jaroslav Liška.

Soudní líčení bude pokračovat v následujících měsících výpověďmi znalců a svědků. V případě uznání viny hrozí oběma obžalovaným za týrání svěřené osoby až 8 lety pobyt za mřížemi.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Pedofilové Meluzín a Piškot zneužili 39 dětí. Vše začalo nevinnou fotkou chlapců ve slipech

Tagy: