Nehody na Vysočině, ledovka a sněhový poprašek činily řidičům problémy

Zatažená obloha a teploty kolem bodu mrazu v pátek ráno působily problémy řidičům na Vysočině. Potvrdilo se tak varování Českého hydrometeorologického úřadu (ČHMÚ). Obdobné podmínky meteorologové očekávají i v sobotu. Řidiči by proto měli nadále jezdit obzvláště opatrně.

Na většině našeho území byla v dopoledních a poledních hodinách zatažená obloha a inverzní oblačnost – tedy na horách oblačnosti méně než v nížinách. Postupně ale i v nižších polohách mělo být polojasno až jasno.

„Teploty jsou většinou už vyšší než v minulých dnech. V maximech by měly dosahovat většinou hodnot mezi třemi až sedmi stupni Celsia. Na východě území by mohlo být až deset stupňů, naopak na západě a na Českomoravské vrchovině je chladněji s teplotami stále kolem nuly,“ uvedl meteorolog ČHMÚ Miroslav Hakl v Počasí CNN Prima NEWS.

U nárazu dodávky do stromu u Zvole na Žďársku zasahovali dnes po desáté hodině dopoledne profesionálních hasiči ze...

Posted by HZS Kraje Vysočina on Friday, December 4, 2020

„Vzhledem k tomu, že na některých místech budou teploty pod nulou, se mohou tvořit i mrznoucí mlhy a námraza, zejména v noci na zítřek,“ varoval meteorolog Hakl před sobotními ledovkami. Zvýšené opatrnosti by tak měli dbát řidiči na cestách i nadále.

Tagy: