František Nedvěd stále bojuje s rakovinou a už si sáhl na dno. Kdo je mu oporou?

František Nedvěd

Loňský rok byl pro Františka Nedvěda velmi těžký. Podstoupil náročnou operaci srdce. Jen o pár měsíců později se pak od lékařů dozvěděl, že trpí rakovinou plic. Zpěvák se ale nevzdává, náročnou léčbu zvládá a snaží se nad nemocí zvítězit. Proč teď nemůže hrát na kytaru a jaký hudební nástroj si pořídil?

Oblíbený český zpěvák František Nedvěd se léčí s rakovinou, ale redakce magazínu Showtime ho i tak často navštěvuje. Naposledy o svátcích, kdy byl před třetí chemoterapií. Jak takové Vánoce zpěvák zvládal? „Docela dobře, akorát když jsem vstal, motala se mi hlava,“ svěřil se Nedvěd.

Na konci ledna měl ale zjistit výsledky léčby a v takové situaci člověk myslí opravdu na každou možnost. „Nikdo vám neřekne, že to bude v pořádku. Nechtějí mi dávat zbytečné naděje. Říkali ale, že když to dopadne dobře, že budu mít hlas jako Bartoška, a když to nedopadne úplně dobře, tak se mi vrátí můj skvělý hlas, kterého já si strašně vážím,“ řekl zpěvák.

„Teď jsem skončil se čtvrtou chemoterapií, a protože tam ještě nějaký kousíček zbyl, který se nedoléčil, od 18. února pokračuji dál v ozařování,“ přiznal Nedvěd, který se celou nemoc a s ní spojenou léčbu snaží zvládat co nejlépe to jde.

Redakce Showtimu byla s Františkem i po operaci srdce, která předcházela rakovině. Na zpěvákovi je stále vidět chuť do života a odhodlání bojovat. Kdo ho nejvíce podporuje? „Především manželka, která se o mě perfektně stará,“ svěřil se Nedvěd.

Nedvěd si už sáhl na dno a bolest mu nedovolí hrát na kytaru

„To víte, že jsem klesl na úplné dno, když jsem si uvědomil, co všechno jsem už prožil a co všechno jsem musel vydržet. Díky tomu, že mám skvělé zázemí a že to mám v hlavě srovnané, se držím,“ přiznal zpěvák.

I když se Františkek statečně drží, na kytaru hrát nemůže a hudbě se vůbec nevěnuje. „Já nemůžu. Mám postižené i konečky prstů. Mám tam brnění nebo mravence, nevím, jak se tomu říká, a když hraji na kytaru, bolí mě to,“ přiznal Nedvěd komplikace spojené s léčbou.

Navzdory všemu zůstává zpěvák optimistický a věří, že se jednou opět vrátí na pódia a bude hrát lidem. „Já tomu samozřejmě věřím a doufám v to. A když už nebudu moct, budu aspoň jezdit s mým synem a kapelou. Koupil jsem si i cajon na klín, a když to půjde, budu hrát jako na bicí, abych tam aspoň byl, protože mi to strašně chybí,“ prozradil zpěvák.

„Jestli to uspokojí diváky, to nevím, ale věřím, že jo, protože diváci jsou shovívaví a určitě mi také drží palce,“ doufá oblíbený zpěvák. „Mohl bych jmenovat lidi, kteří mi drží palce, a to je ta síla, kterou mi dodávají – a jsem za to hrozně vděčný,“ řekl na závěr František Nedvěd.

Tagy: