Utrpení Andreje Hryce. Jeho syn porazil rakovinu, krátce poté zemřel při nehodě

Slovenský herec Andrej Hryc to měl v posledních letech svého života opravdu těžké. Jeho syn porazil rakovinu varlat, 21. prosince 2008 však zemřel při autonehodě. Bylo mu 22 let. Rodina se od té doby místu nehody vyhýbala, příliš neslavila ani Vánoce. Hryc v neděli ráno v 71 letech podlehl leukémii.

Není divu, že si Andrej Hryc na vánoční svátky příliš nepotrpěl. Často během nich jezdíval do zahraničí, aby se alespoň pokusil zbavit smutných vzpomínek na rok 2008. Hercův syn Hugo totiž tehdy krátce před Vánoci podlehl zraněním z autonehody, která se stala v Bratislavě.

Když Hugo projížděl čtvrť Lamač se svým kamarádem Jakubem, jejich auto ve vysoké rychlosti narazilo do sloupu. Hugo zemřel na místě, jeho kamarád při převozu sanitkou do nemocnice. Rána pro rodinu mohla být o to drsnější z důvodu, že Hugo krátce předtím zvítězil nad rakovinou varlat.

Rodiče se místu smrti jejich syna, stejně jako Vánocům, dlouhou dobu vyhýbali. Zapálit svíčku tam přišli až v roce 2017. „Takovou bolest nepochopí nikdo, kdo to nezažil,“ řekl tehdy Andrej Hryc. Ten zemřel v neděli na leukémii, kterou mu diagnostikovali v dubnu 2020.

Podle fotografií z posledních měsíců změnila nemoc Hryce k nepoznání. Ztratil podstatně na váze, přesto ale vystupoval na veřejnosti stále s úsměvem na rtech. Možná k tomu přispěl i fakt, že se smrti nebál. „Smrt má být rychlá a ležet půlrok v posteli je katastrofa. Pokud by mě někdy potkalo něco podobného, rodině jsem zakázal, aby mě v tomto případě oživovali. To v žádném případě,“ zmínil před třemi lety.

Sympatického herce si diváci mohou pamatovat například z filmů Kamarád do deště a Černí baroni či z kriminálního dramatu na motivy knihy Jaroslava Kmenty Příběh kmotra.

Tagy: