Franz, co se u vás děje? Kvůli ostudě českých fotbalistů mi volali i z Německa, říká Straka

Trenér František Straka

František Straka o skandálu českých fotbalistů

Absolutní šok, tak popsal fotbalový kouč František Straka situaci okolo tří českých hráčů, kteří před zásadním zápasem strávili noc na diskotéce. Podle svých slov se o celé situaci dozvěděl od německého novináře, který mu v neděli zavolal. Nepochybuje, že český národní tým postoupí na fotbalové mistrovství Evropy v Německu. Mužstvo je podle Straky kvalitní a místo trojice hráčů má trenér alternativy.

„Když jsem se to dozvěděl, tak to pro mě byl absolutní šok. Já jsem to echo dostal z německé strany. Volal mi z tiskové agentury DPA Wolfgang Jung a říkal mi: ,Franz, co se u vás děje?‘ Úplně mě to dostalo,“ řekl Straka pro CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Hráče jsem v baru potkal náhodou. Poslal jsem je na hotel, tvrdí o skandálu Neumann z FAČR

Podle něj se hráči zachovali absolutně bez respektu ke všem fanouškům a příznivcům národního týmu, kteří si přejí postup na EURO do Německa. „Nezasloužili jsme si to,“ řekl Straka, který naposledy působil na lavičce slovenského Trenčína.

Národní tým se nachází před klíčovým zápasem celé kvalifikace. Reprezentaci totiž stačí remíza k postupu. Prohra by byla brána jako obrovský neúspěch. „Věřím ale, že postoupíme. Mančaft na to máme dobrý. Jestliže to utkání nezvládneme, tak tam nemáme co dělat,“ řekl rezolutně Straka.

Současně varuje před podceněním papírově slabšího soupeře. Skupina národního týmu totiž měla dva jasné favority. Českou republiku a sousední Polsko. „Skupina byla jasně daná. Arogantní Poláci si mysleli, že to mají v kapse. Ale podívejte se, kde je Albánie a kde Moldavsko,“ dodal Straka.

Tagy: