Hráče jsem v baru potkal náhodou. Poslal jsem je na hotel, tvrdí o skandálu Neumann z FAČR

Trenér českých futsalistů Tomáš Neumann

Ohlasy na večírek fotbalistů

Česko žije skandálem fotbalové reprezentace. Trojice opor před pondělním klíčovým zápasem s Moldavskem opustila tým poté, co popíjela do rána v baru. Kromě Jakuba Brabce, Vladimíra Coufala a Jana Kuchty se na fotkách z olomouckého klubu Belmondo objevil i trenér futsalového národního týmu a člen výkonného výboru asociace Tomáš Neumann. „Hráče jsem tam potkal náhodou,“ vysvětluje ve svém prohlášení pro média.

Neumann, který patří mezi důležité muže českého fotbalu, tvrdí, že se na noční akci trojice českých reprezentantů nijak nepodílel. „V Olomouci jsem byl na večeři se svoji dcerou, která v Olomouci studuje, a s členem VV FAČR panem Nezvalem a jeho rodinou. Po večeři nás Nezvalovi odvezli do centra Olomouce, kde jsme šli do restaurace s kamarádem a jeho ženou. Poté jsme se s dcerou přesunuli společně do baru, kam dorazili i jmenovaní hráči,“ napsal v prohlášení.

Reaguje tak na fotografie, na nichž je v klubu Belmondo zachycen, jak drží za rameno útočníka Jana Kuchtu. Neumann si dle svých slov uvědomuje, že snímek nepůsobí pro veřejnost důvěryhodně, zdůraznil ale, že na místě byl ve svém volném čase. „Sám jsem inicioval odchod hráčů na hotel,“ dodal.

Trenér Jaroslav Šilhavý by se měl k incidentu vyjádřit na odpolední tiskové konferenci před utkáním, která začne v 16:45. Poté mužstvo absolvuje na Andrově stadionu trénink. Po zápase v Polsku Šilhavý Coufalovi vytkl, že před inkasovaným gólem u postranní čáry nezastavil následně centrujícího Nicolu Zalewského. Zadák West Hamu nechtěl riskovat třetí žlutou kartu v kvalifikaci, která by ho připravila o utkání s Moldavskem.

Český kouč bude muset vymyslet, kým zkušené hráče v sestavě nahradí. Zejména Coufal s Brabcem stabilně patřili do zahajovací jedenáctky a v poslední době pravidelně nastupoval i Kuchta.

Tagy:
večeře hotel Vladimír Coufal Jan Kuchta Moldavsko skandál Jakub Brabec Fotbalová asociace České republiky Tomáš Neumann