Geniální a obdivuhodné. Triumf Vondroušové velebí i politici včetně Fialy a Babiše

Marketa Vondrousova ovladla Wimbledon.

Geniální, úžasné, obdivuhodné. Česká veřejnost na sociálních sítích při hodnocení triumfu tenistky Markéty Vondroušové na Wimbledonu nešetří slovy chvály. Do kaskády obdivných slov se zapojili i přední politici v čele s premiérem Petrem Fialou (ODS) nebo šéfem hnutí ANO Andrejem Babišem.

Česká 24letá tenistka Markéta Vondroušová dechberoucím výkonem navázala wimbledonským skalpem na triumfy Petry Kvitové a Jany Novotné. Vondroušová se navíc stala první tenistkou v historii, která londýnský turnaj ovládla jako nenasazená hráčka.

ČTĚTE TAKÉ: Vondroušová vyhrála Wimbledon. Kamarádka pro ni obětovala debl, trenér prohrál sázku

Snad i proto má její triumf na sociálních sítích takový ohlas. Její výkon velebí i mnozí politici.

„Blahopřeji Markétě Vondroušové k úžasnému vítězství ve Wimbledonu. Je obdivuhodné, co jako nenasazená hráčka dokázala! Skvělá reprezentace českého tenisu a ČR,“ napsal k výhře premiér Petr Fiala.

Přidal se i předseda hnutí ANO Andrej Babiš. „Geniální, neskutečný, úžasný! Obrovská gratulace Vondroušové k vítězství na Wimbledonu! Všichni jsme na vás hrdí,“ uvedl na Twitteru

Ke slovům chvály se přidala i předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09). „Naprostá pecka!“ zdůraznila.

A pozadu nezůstal ani prezident Petr Pavel. „Neuvěřitelná cesta k historickému vítězství na Wimbledonu. Blahopřeji Vám, Markéto. Jsme na Vás pyšní,“ napsal šéf Hradu na svém oficiálním twitterovém účtu.

Chvála od Hlaváčkové

Vondroušovou ale chválí i její kolegyně z branže. Pro CNN Prima NEWS její výkon zhodnotila Andrea Sestini Hlaváčková.

„Je to neuvěřitelné. Každé další vítězství jí přinášelo sebevědomí. Svojí hrou na trávu má, má nízko těžiště a skvěle se pohybuje. Má výborný servis, i předchozí naše vítězky Wimbledonu byly levačky. Pomohla jí i míra překvapení. Hráčky ji loni tolik nevídaly a odvykly si na její styl,“ uvedla.

„Divákům to připadá jako dlouhý turnaj, ale hráčky hned po zápase přemýšlejí o tom dalším, s kým budou hrát, co budou večeřet. Tíha momentu na ni teprve dopadne, až přijde zájem médií,“ doplnila.

Ke gratulacím se přidala také dvojnásobná vítězka Wimbledonu Kvitová.

„Gratuluju Markétě! Obrovský okamžik pro tebe i český tenis. Užij si každý okamžik tohoto vítězství,“ napsala na Twitter.

Co o Vondroušové před finále říkaly její maminka a Martina Navrátilová? Podívejte se ve videu výše.

Tagy: