Fanoušci Simpsonů jsou v šoku. Realistické zobrazení postaviček vyvolalo úžas i odpor

Přestože mnoha lidem jméno tureckého umělce Hosseina Diby pravděpodobně nic neřekne, znalci jeho tvorbu velmi oceňují. Od roku 2008 se tento talentovaný grafik věnuje modelování postav do počítačových her a filmů. V minulosti spolupracoval třeba se známými herními studii jako Blizzard či CD Projekt RED. Perfektní znalost grafiky a lidské anatomie se však rozhodl využít i jinak. Vytvořil realistickou verzi postav z kultovního seriálu Simpsonovi, jejichž nový design je přinejmenším znepokojivý.

Diba má ve svém obsáhlém portfoliu několik detailně propracovaných 3D modelů, které jsou od reality téměř k nerozeznání. Vedle podobizen opravdových herců či herních postav nabízí předělávky kreslených postav ze známých seriálů. Kromě Simpsonových se Diba rozhodl předělat například Pepka námořníka, Super Maria z legendární videohry či podobizny hrdinů stejnojmenného seriálu Rick a Morty.

Mladý grafik fanouškům ukazuje své propracované modely i ve videích na Youtube. „Tohle je ta nejznepokojivější věc, jakou jsem kdy viděl. Dobrá práce,“ okomentoval video ukazující realistický model Homera Simpsona jeden z uživatelů. „Jsem zděšená a zároveň ohromená,“ napsala další fanynka Dibovy tvorby.

Tagy:
Simpsonovi YouTube grafika 3D modely Homer umělec Hossein Diba počítačové animace Homer Simpson Blizzard Entertainment