Brňany vyděsil had v paneláku. Zasahovala policie i herpetolog, plaza si vzal do své péče

Užovka červená

Odchyt hada v brněnském paneláku

Had ukrytý mezi botami vzbudil velké pozdvižení v jednom z brněnských paneláků. Protože nebylo jasné, jestli nejde o jedovatý druh, musel přijet na místo odborník. Oranžový had se ale nehodlal jen tak vzdát svobody a schoval se.

Strážníci v doprovodu herpetologa se vydali do jednoho z panelových domů v brněnských Řečkovicích. Přivolalo je několik oznámení, která přijali na tísňovou linku. Obyvatele domu totiž vyděsil proužkovaný oranžový had.

ČTĚTE TAKÉ: Zvířata dokážou předpovědět počasí. Cvrček určí teplotu, ptáci upozorní na zemětřesení

„Vzhledem k tomu, že byla opravdu pokročilá hodina, tak se strážníci spojili se specialistou, dovedli ho k bytovému domu a tam ho zavedli na chodbu, kde je čekal jeden z nájemníků. Ten upozornil na to, že se had přesunul do botníku,“ sdělil mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem.

Tenké a krátké tělo bylo v botníku dobře maskované. Z vetřelce, který některým lidem z paneláku mohl způsobit chvilkovou srdeční slabost, se nakonec vyklubala neškodná užovka červená.

„Je to hodná, nejedovatá tkanička. Tohle je zvíře, které když vyleze z vajíčka, tak je takové třeba po dvou nažráních. V dospělosti dorůstá délky okolo osmdesáti centimetrů. Je to mláďátko, které asi blbě rostlo, protože oni se páří někdy teď po zimování,“ řekl herpetolog.

Mládě užovky červené si převzal herpetolog do své péče, protože se v domě nepodařilo zjistit, komu patří.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Malá Rosie doslova zatočila s hadem, který požíral její morče. Záběry souboje oblétly svět

Tagy: