Těžko pochopitelné emoce. Otec se po masakru v Izraeli zaradoval, že malou dcerku našli mrtvou

Těžko pochopitelné emoce. Otec byl po masakru v Izraeli rád, že malou dcerku našli mrtvou.

Otec mladé dívky popsal hrůzy řádění Hamásu

Smrt jeho malé osmileté dcery Emily mají na svědomí teroristé Hamásu, kteří v kibucu Be-eri způsobili masakr. Emotivní slova otce a obyvatele izraelské osady Thomase Handa berou za srdce. Zavražděných v osadě bylo více než sto a po některých obětech se stále pátrá, informovala CNN. Že je jeho malá holčička mrtvá, vzal překvapivě s povděkem. Byl rád, že není mezi unesenými v Gaze.

Malá dcera Thomase Handa byla v osudový den u své kamarádky, když teroristé z Hamásu dorazili do izraelské osady Be-eri. „Nedělala to často, ale zrovna tu noc, tu konkrétní noc, spala u své kamarádky,“ řekl pro CNN zdrcený otec.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hamás naše lidi upaloval zaživa. Každý jeho člen je už teď mrtvý muž, prohlásil Netanjahu

Když pan Hand zaslechl výstřely, okamžitě pomyslel na svou dceru, která byla u sousedů. Mezitím se areál začal hemžit teroristy, kteří procházeli dům od domu a zanechávali za sebou krvavou lázeň. Zoufalému otci v ten moment nezbývalo nic jiného než doufat v brzký příjezd armády. „Myslel jsem, že dorazí brzy. Říkal jsem si: ‚Jen vydrž ještě chvíli. Ještě chvíli.‘ Čekal jsem,“ vyprávěl Hand, kterého těžká palba držela uvězněného v úkrytu dvanáct hodin.

Armáda dorazila, avšak pozdě. Jeho dceru nalezli mrtvou. „Řekli mi, že našli Emily mrtvou. Usmál jsem se. Řekl jsem: ‚Jo!‘ Byla to ta nejlepší možnost, kterou jsem znal a ve kterou jsem v tu chvíli doufal,“ pokračoval Hand s těžkým srdcem a vysvětlil, že smrt pro ní byla požehnáním. „Buď byla mrtvá, nebo v Gaze. Jestli víte něco o tom, co dělají lidem v Gaze, to je horší než smrt. Tohle pro ni bylo milosrdenství,“ zakončil Thomas Hand.

Vojáci v kibucu našli více než sto mrtvých těl a mnoho dalších bylo nezvěstných. Generálmajor izraelské armády Itai Veruv v rozhovoru s americkou CNN se odmítl zabývat tím, jestli jednotky přišly na místo pozdě. „Teď se soustředíme na to, že budeme bránit lidi a postaráme se, aby přežili. A že přejdeme z obranné pozice do útočné. Potom můžeme řešit tyto těžké otázky,“ odvětil generálmajor Veruv.

VIDEO: Hamás na útok na Izrael trénoval roky

Tagy:
armáda Izrael Hamás Gaza Clarissa Ward Thomas Hand